L’estiu és, sens dubte, època de tomàquets. I si existeix una varietat ben carnosa, aromàtica i dolça aquesta és, sens dubte, la rosa ibèric. A continuació t’expliquem com distingir aquest tomàquet i els millors tips per guardar-lo i consumir-lo. Som-hi!

5 característiques del tomàquet rosa ibèric

Dolç:  Té un sabor especialment dolç i gens àcid.

Carnós: Es caracteritza per tenir molta polpa de color vermella tirant a rosada.

Aromàtic: Agafa’l i olora’l; ja veuràs que aromàtic que és!

Gran: En comparació amb la resta de tomàquets, el rosa ibèric és dels més grans.

Pell fina: Presenta una pell extremadament fina.

Com conservar aquesta varietat de tomàquet?

Vols saber els millors trucs per emmagatzemar el tomàquet rosa ibèric per gaudir-lo en el seu punt? Segueix llegint!

En primer lloc, has de saber que és un tipus de tomàquet que cal guardar fora de la nevera. En el cas que el vulguis consumir fresquet, guarda’l dins de la nevera unes 4 o 5 hores abans.

D’altra banda, i per gaudir-lo en la seva màxima esplendor, et recomanem que el pelis. Com? Doncs la millor opció és amb un bufador o, si ho prefereixes, el pots escaldar; d’aquesta manera el podràs pelar més ràpid. Si et decantes per la segona opció, vigila que el tomàquet no estigui excessivament madur.

Tomàquet rosa ibèric: una varietat molt versàtil

Aquest tomàquet és ideal per consumir ben madur i és molt versàtil. Si ets fan de les amanides, aquest és el teu tomàquet: talla’l a daus amb un ganivet de serra perquè no s’aixafi i barreja’l amb ceba i alvocat. Acaba l’amanida amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal gruixuda; simplement, deliciós!

Una altra opció, igual de bona, és elaborar un carpaccio. Talla el tomàquet ben finet, a rodanxes, i col·loca-les sobre d’un plat. A continuació, posa-hi unes làmines de parmesà i unes fulles de ruca i acaba el plat amb uns pinyons torrats. Què et sembla aquesta proposta?

Finalment, i gràcies al fet que té molta polpa, és una varietat de tomàquet que també és molt bona farcida. Buida’l, tallat la polpa a dauets i barreja-la amb tonyina, ou dur, tàperes i trossets d’enciam i ja tens un plat fresquet i lleuger per als dies d’estiu.

Troba el millor tomàquet rosa ibèric a la teva botiga habitual o a la botiga online d’Ametller Origen i gaudeix-lo tant com nosaltres!