Impulsat des del Clúster Foodservice de Catalunya, amb el suport d’ACCIÓ i l’assessorament de Roots for Sustainability (R4S), s’ha finalitzat el projecte “Estratègies de valor compartit BCorp”. En aquest projecte, el Clúster ha acompanyat les empreses participants Frit Ravich, Grup Ametller Origen, Cal Blay i GAU Catering en la integració del valor compartit en les seves estratègies empresarials, alineades amb els paràmetres de la certificació #BCorp. L’objectiu és proporcionar eines per reforçar la competitivitat del sector català del foodservice al llarg de tota la cadena de valor.

Durant el projecte, s’ha realitzat un acompanyament individualitzat en el diagnòstic BCorp i s’ha definit un Pla d’Acció de sostenibilitat mediambiental, social i de bon govern, integrat en l’estratègia i l’operativa diària de les organitzacions. Així, s’ha generat un impacte positiu en la societat i el planeta, mesurant l’impacte social i mediambiental de les empreses i la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

S’ha treballat amb les eines de gestió BCorp, utilitzades en el procés de certificació, així com amb les eines B Impact Assessment (BIA) i SDG Action Manager (SDG AM), que ajuden a destacar i gestionar tant les àrees en què l’empresa ja té un bon acompliment social i mediambiental com aquelles en les quals necessita millorar.

Des del Clúster Foodservice, hem complert l’objectiu tant amb les empreses participants com amb les que han assistit a les jornades de sostenibilitat, on han pogut conèixer la metodologia per a la transició o millora contínua cap a un model corporatiu socialment responsable i amb impacte positiu, alineat amb els estàndards del moviment BCorp.

Amb el suport d’ACCIÓ

ACCIÓ (@accio_cat) / X