Si et preguntem quines fruites tens ara mateix en la nevera o en el bol de la cuina, estem segurs que ens respondràs: cítrics! I és que les taronges i les mandarines són les fruites de temporada per excel·lència i, a més de delicioses són supernutritives. Vols saber quins són els beneficis dels cítrics? Pren nota!

4 beneficis dels cítrics

  1. Font de vitamina C: estem segurs que això ho sabies, perquè és vox populi que les mandarines i les taronges ens aporten aquesta vitamina. Aquesta vitamina és un potent antioxidant i t’ajuda amb els refredats i infeccions. Si comparem les taronges amb les mandarines, les primeres posseeixen una quantitat més elevada d’aquesta vitamina.
  2. Betacarotens: és un pigment que es converteix en vitamina A. Els betacarotens són els responsables del color taronja de les taronges, mandarines, pastanagues o carabasses.
  3. Font de flavonoides: un potent antioxidant
  4. Fibra: ajuda a regular el teu trànsit intestinal i mantenir una microbiota sana

Per què els cítrics són àcids?

Doncs bé, ho són perquè contenen àcid cítric i àcid màlic, uns àcids que es troben a la majoria de fruites i, especialment, a la família dels cítrics. Perquè te’n facis una idea, les llimones i les taronges tenen més àcid cítric que les mandarines.

Receptes originals per consumir taronges i mandarines

Encara que el més habitual és consumir els cítrics per esmorzar, a mig matí o de postres, són un aliment molt més versàtil del que sembla. Per exemple, pots incorporar grills de mandarina a les teves amanides d’hivern o preparar segons plats amb cítrics: unes cuixetes de pollastre o un tàrtar de tonyina. Consulta el nostre receptari i descobreix les millors receptes!

Ara que ja saps quins són els beneficis dels cítrics, no dubtis a incorporar-los en el teu dia a dia. A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, trobaràs les millors mandarines i taronges!