La pera és una fruita que ens acompanya durant tot l’any, igual que la poma o el plàtan, si bé és cert que existeixen algunes varietats típiques de determinades èpoques de l’any. A continuació t’expliquem tot el que has de saber sobre aquesta fruita que, sovint, passa desapercebuda, malgrat ser supersaludable i bona.

Quines propietats té menjar pera?

1- Baixa en calories i rica en aigua: és una fruita amb una elevada quantitat d’aigua

2- Rica en fibra: igual que totes les fruites, la pera és rica en fibra, ideal per regular el teu trànsit intestinal i cuidar la teva microbiota intestinal.

3- Rica en vitamina C: aquesta vitamina té poder antioxidant, és a dir, ajuda a mantenir les teves cèl·lules joves i sanes

4- Amb quantitat de potassi: un mineral ideal per mantenir els músculs sans

5- Antioxidant: a més de la vitamina C, la pera conté flavonoides, compostos amb poder antioxidant

Principals varietats de pera

Com t’hem avançat, podem trobar peres durant tot l’any, especialment, la pera comuna, també coneguda com Blanquilla. Altres varietats són típiques de diferents èpoques de l’any. Som-hi!

  • Pera de Sant Joan: és molt petitona i de carn dura i la trobem coincidint amb aquesta festivitat, durant el mes de juny
  • Pera comici: de forma un pelín aplatada i pell groga amb puntets marrons. L’època típica és de setembre a abril
  • Pera ercolina: de pell verda amb algun toc vermellós, és típica de la temporada estiuenca (juny a octubre)
  • Pera llimonera: de pell groga, la trobem durant els mesos de juliol, agost i setembre

Com es pot menjar una pera?

La forma més habitual de menjar una pera és crua, ja sigui per a les postres, per esmorzar, per mig matí o per berenar. De totes maneres, aquesta fruita també es pot menjar al forn, rostida, confitada o, fins i tot, bullida. Així mateix, les peres no únicament són bones per a receptes dolces, sinó que també estan delicioses amb ingredients salats: t’atreveixes a provar aquestes peres amb gorgonzola i nous?

Ara que ho saps tot sobre la pera, no dubtis a incorporar aquesta fruita en el teu dia a dia. Troba les peres més fresques i delicioses a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online.