Sabies que les castanyes són una fruita seca? Doncs bé, aquesta varietat de fruita seca es caracteritza per estar coberta per una beina espinosa que es treu per collir-la i vendre-la. Dins de la beina trobem les castanyes, de color marró fosc i pell llisa i brillant. Ara que es troben en plena temporada, t’expliquem quines són les propietats de les castanyes i quines receptes pots preparar. Pren nota!

Propietats de les castanyes

Malgrat ser una fruita seca, la composició nutricional de les castanyes s’assembla més als cereals. A continuació t’expliquem els principals beneficis de les castanyes.

  • Font d’hidrats de carboni: claus per donar-te energia
  • Riques en fibra: ajuden al teu trànsit intestinal
  • Font de fòsfor i potassi: el primer compleix múltiples funcions en l’organisme i, el segon, t’ajuda a mantenir els músculs sans
  • Baixes en greixos: la quantitat de greix és similar a la d’altres cereals i, per tant, bastant inferior a la resta de fruita seca
  • Font de vitamines del grup B (B1 i B6)

Ara que ja saps per què són tan saludables les castanyes, no dubtis a menjar-te-les ara que n’és temporada!

Quina és la forma típica de menjar castanyes?

El més habitual és menjar les castanyes fetes al forn. Aquesta és la forma més comuna, coincidint amb la celebració de la Castanyada. De totes maneres, aquesta fruita seca pot cuinar-se d’altres formes. Vols saber-les? Te les expliquem!

Una idea fàcil i deliciosa, ideal per als teus esmorzars i berenars és una crema de castanyes. És una recepta súperfacil de preparar i diferent. Una altra opció és combinar les castanyes en les teves receptes salades. Per exemple en forma de puré per acompanyar un plat de carn o de peix. T’animes a preparar-ho?

Millor cuites que crues

Com hauràs vist, t’hem recomanat receptes amb les castanyes cuites, perquè d’aquesta manera són més digeribles. Si bé és cert que també es poden consumir crues, aquestes poden resultar una mica indigestes. Així que ja ho saps!

Troba les millors castanyes a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online i gaudeix d’aquesta fruita seca de temporada. Bon profit!