És temporada de fer bones calçotades amb amics i familiars! Per això et volem explicar on cultivem els nostres calçots i com ho fem, perquè gaudeixis d’aquesta joia culinària tan apreciada a casa nostra.

55 hectàrees de camps propis

Actualment, a Ametller Origen tenim camps de calçots a la zona de Lleida i del Penedès, a la zona de Múrcia i a la zona de Sòria, en un total de 55 hectàrees de terrenys propis. Els calçots que avui collim són les cebes que vam plantar l’any passat i que, enguany, hem tornat a plantar i hem anat calçant perquè agafin aquesta forma tan allargada.

La temporada de recol·lecció de calçots dura cinc mesos i comença el mes de novembre i s’allarga fins, aproximadament, el mes de març.

Com és el cultiu dels calçots?

Els calçots són, ni més ni menys, que els brots tardans de la ceba. Com t’hem avançat abans, per cultivar els calçots, primer necessitem plantar una ceba (l’any anterior a la recollida dels calçots), deixem que aquesta ceba creixi i, quan és el moment, la recol·lectem i la deixem assecar. L’any següent, plantem de nou aquesta ceba i, a poc a poc, l’anem cobrint de terra, és a dir, l’anem calçant, i regant, i així anirà creixent el calçot!

Un cop collits els posem en manats i els enviem directament a la botiga en menys de 12 hores.

Troba els calçots més frescos i tendres a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online!