Sabries dir-nos quina és la diferència entre el pebrot vermell i el de color verd? I el groc? Tenen els mateixos nutrients? I sabor? Estem segurs que aquestes són algunes preguntes que alguna vegada t’has fet. Perquè et converteixis en un superexpert, resolem tots els teus dubtes!

Buscant les diferències

El pebrot morro de bou és una varietat de pebrot dolç que pot ser de color vermell o verd. T’expliquem les diferències:

 • Color: En primer lloc, destaca el color; el pebrot verd és d’aquest color perquè es recol·lecta abans que maduri, mentre que el vermell és el més madur, perquè es deixa a la planta més temps abans de ser recol·lectat. Dit d’una altra manera, són el mateix pebrot, però varia l’estat de maduració.
 • Sabor: El pebrot verd no és tan dolç, en comparació amb el vermell, perquè no està tan madur.
 • Usos culinaris: A causa del seu sabor, hi ha receptes que són millors amb una mena de pebrot o una altra, com per exemple l’escalivada, on sempre s’utilitza el pebrot vermell.
 • Beneficis: Si bé és cert que tots dos pebrots tenen gairebé els mateixos beneficis, el pebrot vermell conté més vitamina C i betacarotens, que actuen com un potent antioxidant.

Així mateix, també existeix el pebrot groc, que és aquell que no està ni tan verd, ni ha madurat tant com el vermell.

Altres varietats de pebrots

Estem segurs que coneixes altres varietats de pebrots més enllà del vermell, el groc i el verd. Ens les sabries dir? Les repassem!

 • Pebrot italià: de color verd brillant, forma allargada, estreta i acabada en punta. De sabor dolç, és una de les varietats més consumides al nostre país.
 • Pebrots verds picants:
  • Padró: Típics de Padró a Galícia, petits i amb poca carn. Ideals per menjar-los fregits. Poden picar; i això es deu a la capsaicina, un compost picant i irritant.
  • Guernica: Autòctons del País Basc, són petits, però no tant com els del Padró, i es mengen fregits.
 • Pebrots del piquillo: són de color vermell i típics de la població navarresa de Lodosa. De forma triangular i mida mitjana, el més curiós d’aquesta varietat és la seva manera de consumir-los, ja rostits i conservats en llauna o pots de vidre.

Un pebrot adequat per a cada recepta

Els pebrots morro de bou són els millors per menjar crus, encara que també es poden rostir, especialment el vermell, molt famós per preparar la tradicional escalivada. Una altra manera de consumir-los és en forma de sofregit o bé farcits.

D’altra banda, el pebrot italià és ideal per preparar-lo fregit, així com els de Guernica i els del Padró, i amb una mica de sal gruixuda per damunt. Finalment, els del piquillo es mengen sempre rostits, és a dir, cuits amb llenya.

Ara que ho saps tot sobre els pebrots, troba les millors varietats de pebrots a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online.