Estem segurs que ningú pot resistir-se a una croqueta o, més aviat, a més d’una! I és que no existeix un menjar que agradi tant als petits com als grans, com les croquetes. Cruixents i delicioses són perfectes per a qualsevol moment. Quines són les teves preferides? De pollastre, de pernil, d’espinacs, de carn d’olla, de bacallà, de bolets, de gambes? En el següent post t’expliquem quina és la manera correcta de fregir-les perquè puguis gaudir d’aquesta delícia culinària.

Trucs per aconseguir les croquetes perfectes

A continuació et proposem 4 maneres diferents de cuinar unes suculentes croquetes a casa:

  • Fregidora: Escalfa l’oli a 180 graus i deixa-les entre 2 i 3 minuts. Posteriorment, absorbeix-les amb paper de cuina.
  • Air fryer: Preescalfa l’air fryer a 200 graus. Unta amb una mica d’oli les croquetes per aconseguir un bon color. Cuina-les entre 7 i 10 minuts.
  • Forn: Preescalfa el forn a 200 graus. Col·loca-les en un paper especial per a forn per evitar que s’enganxin. Cuina-les durant 7 minuts i després dona’ls-hi la volta i cuina-les 7 minuts més.
  • Paella: Escull la paella més petita, d’aquesta manera, necessitaràs menys oli. Utilitza un oli suau perquè el sabor final no sigui molt fort.

 Per què es trenquen les croquetes quan les fregim?

Segur que alguna vegada t’has fet aquesta pregunta i és que fa molta ràbia que les croquetes s’obrin i es trenquin quan les fregeixes. Vols saber per què passa? Doncs té a veure amb la temperatura de l’oli que no és prou alta. Així que ja ho saps, per fregir correctament les croquetes l’oli ha d’estar a temperatura elevada. L’ideal és que estigui entre 175 i 180 graus.

Quant temps s’ha d’escalfar l’oli per fregir?

Si no tens molt clar quan l’oli està calent, pots fer una cosa: agafa una miqueta d’arrebossat, o pa ratllat i posa’l dins de la paella. Si comencen a sortir bombolletes al voltant del pa i aquest puja a la superfície, tens l’oli llest per fregir!

Quin país va inventar les croquetes?

Encara que al nostre país les croquetes estan molt arrelades, va ser un invent francès. El seu nom prové del verb francès croquer, que significa cruixir i de la variant en femení i diminutiu croquete, que es podria traduir com ‘cruixenteta’. De totes maneres, no està clar l’any de la seva invenció, ni tampoc quan va arribar aquí.

El que sí que tenim clar és que dia d’avui al nostre país les croquetes estan per tot arreu: de pollastre, de carn d’olla, de pernil, de bolets, d’espinacs i, fins i tot, de gambes, formatge de cabra amb ceba, tinta de calamar i és que existeixen sabors per a tots els paladars.

A la teva botiga Ametller Origen habitual i a la botiga online pots trobar una gran varietat de croquetes elaborades artesanalment. Tanmateix, també pots gaudir de les millors croquetes elaborades pel xef Nandu Jubany.