Identificaràs ràpidament aquest tomàquet pel seu color morat o violeta i lleument blavós, d’aquí el seu nom. De totes maneres, el tomàquet morat no és tan habitual ni famós, per això et volem explicar quines són les seves peculiaritats. Pren nota i prova’l si encara no ho has fet!

Quin sabor té aquest tomàquet?

El tomàquet morat és molt saborós i té un toc afruitat molt distintiu. Per aquest motiu és ideal per menjar, simplement acompanyat d’un rajolí d’oli i una mica de sal, per fer carpaccios, per a amanides i per preparar una melmelada.

Per què és d’aquest color?

Aquesta varietat de tomàquet té el seu origen al Regne Unit i el seu color es deu a una modificació genètica, és a dir, se li van afegir gens d’una altra planta perquè tingués aquest color. Respecte al seu interior, el color varia en funció de la maduració del tomàquet: com més madur estigui el tomàquet, més vermellós serà el seu interior.

Propietats del tomàquet morat

Com la resta de tomàquets, el tomàquet morat és font d’antioxidants, així com de minerals i fibra. Així mateix, aquesta varietat concreta, a causa del seu color, és rica en antocianines, un grup de pigments que es troben en les verdures i fruites liles (albergínies, raïm, remolatxa) i a les quals s’atribueixen propietats antioxidants que ajuden a reduir el risc de patir càncer, accidents cerebrovasculars i malalties cardíaques.

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga en línia trobaràs els millors tomàquets morats de tot el mercat. Gaudeix-los!