Seguim el nostre repàs per les diferents varietats de tomàquets i avui és el torn del tomàquet pebrot, una varietat que rep aquest nom per la seva semblança amb un pebrot vermell. Vols saber-ne més detalls? Continua llegint!

Com diferenciar un tomàquet pebrot?

És molt i molt fàcil: com t’hem avançat, aquesta varietat recorda a un pebrot per la seva forma allargada, més ampla per dalt i més estreta per sota. Segur que l’has vist en més d’una ocasió. Així mateix, la seva textura és molt carnosa, té molta polpa, poc suc i poquíssimes llavors. El seu sabor és molt dolç i agradable a la boca!

Què puc preparar amb aquesta varietat?

El tomàquet pebrot és perfecte per menjar en una amanida i quan està molt madur és ideal per preparar una bona salsa de tomàquet o per cuinar-lo al forn; així que tens diferents opcions. De totes maneres, i en relació amb els seus beneficis, està demostrat que el tomàquet cuit té més efectes antioxidants que un tomàquet cru perquè absorbeix millor el licopè, un component fonamental que conté. A més, si ho cuines amb oli d’oliva millores encara més els seus efectes antioxidants. Així mateix, un tomàquet cuit manté el seu contingut en fibra, però pot perdre una mica de vitamina C, en comparació amb un tomàquet cru.

Vols receptes diferents per incorporar el tomàquet en el teu dia a dia? Consulta el nostre receptari!

A la teva botiga habitual i a la botiga online trobaràs els millors tomàquets pebrot del mercat. Gaudeix-los!