Estem segurs que has sentit parlar sobre els probiòtics. De totes maneres, saps què són i com funcionen? T’ho expliquem tot en el següent article, però abans hem de parar-nos un moment a parlar sobre la microbiota. Atent!

La microbiota i la seva importància

Perquè et facis una idea, el nostre cos està format per diferents cèl·lules que “treballen” per al correcte funcionament de l’organisme i també per microorganismes (bacteris, virus, etc.) que es coneixen amb el nom de microbiota. La microbiota ens protegeix de l’entrada de possibles virus o ens ajuda a digerir determinats aliments, a més d’altres funcions.

La microbiota que trobem en l’intestí es coneix amb el nom de microbiota intestinal i el 95% es troba en l’intestí gros. Per si no ho sabies, aquesta microbiota l’adquirim quan naixem i durant el primer any de vida, però també va variant en funció del que mengem, del nostre estil de vida i de l’entorn.

Els probiòtics: tot el que has de saber

La paraula probiòtic, que deriva del grec ‘a favor de la vida’, es podria definir com aquells microorganismes vius que, quan es prenen en quantitats adequades, ens aporten un benefici per a la salut, especialment per a la nostra microbiota intestinal.

Així, per exemple, el primer probiòtic que es va utilitzar va ser el iogurt, que conté un bacteri molt beneficiós, i altres aliments fermentats. Posteriorment, n’han aparegut d’altres en forma de complements alimentaris als quals se’ls afegeixen determinats probiòtics com per exemple la kombutxa o alguns aliments fermentats.

Respecte als seus beneficis, alguns probiòtics han demostrat tenir beneficis en episodis de diarrea per la presa d’antibiòtics, el restrenyiment, la mala digestió de la lactosa, la gastroenteritis o els còlics dels nadons.

En resum, cuida la teva microbiota intestinal, seguint un estil de vida saludable que inclogui una alimentació saludable i un bon descans!