El porro pertany al gènere Allium, com l’all, la ceba o la ceba tendra, i una de les característiques principals d’aquestes hortalisses és que, la majoria, formen bulbs subterranis a la tija. En aquest post ens centrarem en el porro i t’explicarem quina és la part comestible, així com els seus beneficis i la seva versatilitat. Estem segurs que serà tot un descobriment!

Quina part del porro és comestible?

El porro és una hortalissa allargada, amb unes arrels a la zona inferior, una part blanca i fulles de color verd, a la part posterior. Per si no ho sabies, pots aprofitar-ho tot del porro, excepte les arrels, és clar!

Has de saber que la part més tendra i la que, normalment, s’aprofita per preparar la famosa vichysoise o altres receptes que incorporin porro, com una quiche o uns porros gratinats, és la blanca. Les fulles verdes també són comestibles així que no les tiris! Pots aprofitar-les en una infinitat de receptes. Talla-les a la juliana i prepara un sofregit, una truita, unes xips, salta-les a la paella o, directament, afegeix-les als teus brous per donar-los sabor.

Quin sabor té el porro?

La part més tendra del porro té un sabor dolç i suau, en canvi, el sabor de les fulles és més forta segons més verdes siguin.

Una hortalissa més versàtil del que imagines

El porro és una hortalissa que, sovint, passa desapercebuda, perquè se sol utilitzar únicament per preparar vichysoise o receptes menys elaborades. De totes maneres, pot ser una hortalissa molt versàtil per elaborar plats més sofisticats: porros gratinats amb emmental i pernil, porros a la carbonara, és a dir, substituint els macarrons per porros, samosses de porro amb salmó o una quiche de porros, bacó, formatge gruyère i bledes. Deixa volar la imaginació!

Quins beneficis té el porro?

A més de versàtil, aquesta hortalissa és molt saludable. L’aigua és el principal component d’aquest aliment, per la qual cosa és baix en calories. Així mateix, és font de fibra i vitamines, sobretot folats, vitamina A, B6 i C. Destaca també una petita aportació de potassi i fòsfor.

Ara que ja saps tot el que pots cuinar amb porro, incorpora aquesta hortalissa a la teva dieta. Aprofita que la pots trobar durant tot l’any a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online.