Només podem dir coses bones de les nous: saludables, saboroses i versàtils! Què més se li pot demanar a un aliment? Si encara no has agafat el costum de menjar un grapat de nous al dia, t’expliquem per què aquesta fruita seca és tan saludable!

4 beneficis de les nous

  • Són riques en greixos saludables: Especialment els de la família dels omega-3. Un grapat de nous al dia contribueix a regular la pressió arterial, reduir el colesterol i té propietats antiinflamatòries.
  • Font de minerals com el ferro, el potassi, el zinc, el fòsfor i el magnesi: Aquests minerals, entre altres beneficis, ajuden al desenvolupament muscular, el sistema immunitari, la vista i la pell. Perquè te’n facis una idea, una ració de nous aporta el 10% de la ingesta de fòsfor recomanada.
  • Contenen vitamines B1, B3 i B6; aquesta última ajuda a la formació normal dels glòbuls vermells.
  • Font de fibra: ajuda la teva microbiota intestinal i combat el restrenyiment.

Quant és una ració de nous i cada quant en puc menjar?

Una ració de nous, o de qualsevol altra fruita seca, és d’uns 35 grams. Això equival a un grapat, és a dir, unes 6- 8 nous. Pel que fa a la freqüència de consum, es recomanen entre 3 i 7 racions de fruita seca a la setmana i la millor manera de consumir-la és crua o lleugerament torrada.

Altres varietats de nous

Estem segurs que coneixes altres tipus de nous, com les de Macadàmia, les de Brasil o les pacanes. A continuació, t’expliquem les principals diferències d’aquestes tres varietats respecte a les nous de tota la vida.

  • Nous de Macadàmia: Són rodones, mentre que les nous tenen forma de cervell. Pel que fa al seu sabor, són més cremoses i més intenses a la boca i de color claret.
  • Nous de Brasil: De mida més grossa i forma allargada, les nous de Brasil tenen un sabor fi que recorda lleugerament al coco.
  • Nous pacanes: Són les que tenen una forma més similar a les nous comunes, però són una mica més allargades i fosques. En relació amb el seu sabor és una mica més dolç.

Has tastat ja les nostres nous? Per si no ho sabies, han estat escollides com la millor fruita seca de l’any! I és que són realment addictives! Troba-les a la teva botiga habitual o a la botiga online i gaudeix d’aquest snack tan saludable.