A la comarca de la Noguera, enmig de la Serra del Montsec, entre boscos d’alzines i pins es troba la Finca Família Català, uns terrenys on cultivem diferents varietats de pomes Pirineus Catalans. Concretament, tenim 132 hectàrees dedicades al cultiu de quatre varietats de poma Pirineus Catalans: la Golden, de color groc o daurat com el seu nom indica, la Gala, de color vermell brillant, la Fuji, vermell jaspiada amb groc, i la RedGold, una varietat exclusiva que només podràs trobar a les botigues Ametller Origen.

El secret de les nostres pomes

Els terrenys on cultivem els pomers es troben a 500 metres d’altitud el que fa que hi hagi un contrast tèrmic entre el dia, amb temperatures més altes, i la nit, amb temperatures més baixes, que fa que les pomes tinguin una coloració i una dolçor més elevades. Tanmateix, durant l’època de floració dels arbres els aclarim, és a dir, els hi traiem algunes flors (que més endavant serien pomes) perquè quedi la quantitat perfecte de fruits que l’arbre pot suportar. I és que sempre prioritzem la qualitat dels nostres productes frescos, abans de la quantitat. A l’hora de collir les pomes ho fem manualment i les encaixem per enviar-les directament a botiga.

              Vols saber quins són els beneficis de menjar poma? Te’ls expliquem!

Que té d’especial la RedGold?

La poma RedGold és una varietat exclusiva d’Ametller Origen, una poma que només cultivem nosaltres a les terres de La Finca Família Català i venem els nostres establiments. Aquesta varietat es diferencia de la resta pel seu sabor, és més dolça, i per ser més cruixent. Per aconseguir aquest sabor tan dolç, deixem durant una mica més de temps les pomes a l’arbre, d’aquesta manera agafen un color vermell llustrós i aconseguim que maduri com cal.

Ara que ja saps quin és el secret de les nostres pomes Pirineus Catalans, gaudeix-les! Troba-les a la teva botiga habitual i a la botiga online!