Dolces, vistoses, sucoses i molt apreciades pel seu sabor. Ja és aquí una de les fruites dolces més esperades de la temporada: les cireres! Al següent post t’expliquem per què són tan bones les cireres i algunes curiositats que segur que no sabies.

5 beneficis de menjar cireres

Aquesta fruita de pinyol és molt saludable i t’aporta un munt de beneficis:

  • Riques en antioxidants: Les cireres són una font excel·lent d’antioxidants, que retarden l’envelliment.
  • Antiinflamatòries: Diversos estudis han demostrat que les cireres tenen propietats antiinflamatòries a causa dels alts nivells d’antocianines i altres compostos bioactius. Això pot ser beneficiós per alleujar el dolor i la inflamació associats amb condicions com l’artritis.
  • Font de vitamines C i A: Essencials per al funcionament de l’organisme i importants per a la vista i la pell.
  • Bones per al cor: Les cireres contenen nutrients que poden promoure la salut cardiovascular, com el potassi, el magnesi i l’àcid fòlic. A més, el contingut d’antioxidants i compostos antiinflamatoris poden ajudar a reduir el risc de malalties cardíaques.
  • Riques en fibra: També són riques en fibra, que ajuden a millorar la salut intestinal, eliminar toxines i evitar el restrenyiment.

Aquesta fruita és ideal per menjar sola, en macedònia o bé per afegir-la desossada dins del iogurt. Si t’hi atreveixes, també la pots incorporar en una amanida o intentar preparar un sorbet. Les cireres són una fruita més versàtil del que t’imagines!

Algunes de les curiositats de les cireres

Les cireres són una fruita amb una llarga història, per això t’expliquem algunes curiositats que et deixaran bocabadat:

  • Fruita no climatèrica: Les cireres són considerades una fruita no climatèrica a causa de la seva naturalesa de maduració, és a dir, no continuen madurant un cop agafades de l’arbre. Aquesta característica implica que les cireres han de ser recol·lectades madures.
  • Milloren el son: Les cireres contenen melatonina, una hormona que regula el cicle son-vigília. Diversos estudis han demostrat que beure suc de cirera o consumir-les pot augmentar els nivells de melatonina al cos i millorar la qualitat del son.
  • Els grecs utilitzaven les cireres com a remei depuratiu: Consideraven aquesta fruita beneficiosa per a la salut. La cirera, coneguda com a “kerasos” pels grecs, era utilitzada per les seves propietats depuratives.
  • Símbol nacional al Japó: Al Japó, la cirera (sakura) és un símbol nacional i se celebra en una festa anual anomenada Hanami, on s’observa la bellesa de les flors de cirerer, associada amb la renovació i l’esperança.

Ara que ja ho saps tot sobre les cireres, no dubtis a incorporar aquesta fruita de temporada al teu dia a dia. Troba les cireres més dolces i delicioses a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online!