Coneixes els beneficis de les sardines? Aquest peix, que pertany al grup dels peixos blaus, es caracteritza per tenir un alt contingut en greix, principalment de la família Omega 3. De fet, comparades amb altres peixos blaus, les sardines són dels peixos que tenen més contingut d’Omega 3. Una ració de sardines (125g) quasi cobreix el 100% de les necessitats de consum de greixos que es recomanen en un dia.

Tot i que pugui semblar contradictori, has de saber que tant les sardines en llauna com les sardines consumides fresques tenen els mateixos beneficis. Tot i això, les sardines en llauna són més riques en calci. Vols saber-ne el perquè?

Per què les sardines en llauna tenen més calci que les fresques?

Una sardina fresca conté, aproximadament, uns 50 mg de calci per cada 100 grams. En canvi, les sardines en llauna –sempre que es conservi l’espina-, en tenen entre 200 mg i 250 mg. La raó es troba en el tractament tèrmic al qual se sotmet la sardina per fer la conserva, que fa que l’espina s’estovi i una part del calci passi a la carn. A més, les sardines contenen també vitamina D, imprescindible perquè el calci s’absorveixi de manera òptima pels teus ossos. I recorda menjar-te sempre que puguis l’espina!

8 beneficis de les sardines en llauna

  • El seu alt contingut en proteïnes contribueix a un bon desenvolupament muscular i del sistema immunitari. 
  • La vitamina B3, per la seva banda, no només contribueix a reduir el colesterol, sinó que també destaca pel seu paper preventiu en malalties com l’artritis
  • Pel que fa a la vitamina B12, també coneguda com a cobalamina, juga un paper rellevant en la protecció cardiovascular, en la prevenció d’algunes anèmies i, a més, exerceix un paper crucial en la producció de substàncies químiques cerebrals que poden ajudar a reduir el risc de depressió.
  • L’alt contingut de calci a les sardines contribueix significativament a millorar la qualitat dels ossos.
  • El iode present en aquest peix ajuda a regular el nivell d’energia i el funcionament cel·lular, enfortint no només la salut interna, sinó també l’aparença de cabell, pell i ungles.
  • La vitamina D, una vitamina que contribueix en la millora del sistema immune, es destaca a les sardines en conserva. La Vitamina D també se la relaciona amb la prevenció d’alguns tipus de càncer
  • A més, el fòsfor a les sardines afavoreix la salut òssia i dental, manté l’equilibri del PH de la pell i millora funcions biològiques cerebrals, destacant-ne el paper integral en el benestar general.
  • Finalment, els àcids grassos omega-3 presents a les sardines en llauna, comuns als peixos blaus, són reconeguts pels efectes beneficiosos per a la salut cardiovascular, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries i anticoagulants.

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, trobaràs les sardines en llauna més bones Gaudeix-les!