Setembre és sinònim de figues, una de les fruites de temporada més apreciades, delicioses i dolces. Qui es pot resistir a aquesta fruita de consistència tova i forma arrodonida o ovalada? Ningú, n’estem segurs! A continuació t’expliquem com les cultivem i quin és el nostre secret perquè siguin tan bones.

El cultiu de les figues

Actualment, a Ametller Origen tenim plantades figueres als nostres camps propis de Múrcia, en un total de 39 hectàrees. Concretament, hi cultivem les varietats de Coll de dama, amb la part superior o coll allargat i d’un color més lilós fosc, i la varietat Colar, de color negre i que també dona figaflors, el primer fruit de l’estiu de la figuera.

Què fa úniques les nostres figues?

Els nostres pagesos cullen les figues sempre al matí, en concret des de primera hora i, aproximadament, fins a la una del migdia. I ho fan així per evitar les hores de màxima calor, que el que fan és escalfar les figues i estressar-les, de manera que es poden fer malbé. D’altra banda, les cullen manualment una a una, perquè d’aquesta manera i, a través del tacte, poden saber quan estan en el seu punt òptim de maduració, més enllà del color i el pes. I és que sempre deixem que la fruita maduri a l’arbre per oferir, en aquest cas, unes figues ben dolces i bones i al punt per al seu consum.

Un cop collides, les portem al magatzem i revisem que estiguin bé, descartant aquelles que estan menjades o trencades i, posteriorment, les encaixem amb compte, donada la seva delicadesa, per enviar-les directament a botiga en menys de 12 h. D’aquesta manera, ens assegurem que els nostres consumidors gaudeixen d’una figa fresca, dolça, deliciosa i acabada de sortir del camp.

Troba les figues més fresques i dolces a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online!