Existeixen dos tipus de llet de vaca, la que té beta-caseïna A1 i la que té beta-caseïna A2. Originàriament, la llet de vaca contenia la proteïna beta-caseïna A2, però amb el pas del temps, es van començar a fer encreuaments entre el bestiar amb l’objectiu d’augmentar la producció de llet i això va fer que comences a predominar la llet amb proteïna A1, que es relaciona amb molèsties digestives.

Segons una investigació publicada a Advance in Nutrition, algunes persones poden trigar més a digerir la llet que conté beta-caseïna A1 que la llet que només té beta-caseïna A2. Aquesta lentitud podria provocar inflamació gastrointestinal i símptomes com gasos i dolor abdominal.

La llet coneguda com a A2 té els mateixos nutrients de la llet A1, però amb el tret diferencial que presenta beneficis en aquelles persones que experimenten molèsties digestives en consumir làctics, però no són intolerants a la lactosa ni tenen al·lèrgia a la proteïna de vaca.

Ara, des d’Ametller Origen recuperem la llet de sempre, la que bevien els nostres avis! Aquesta nova categoria està formada per la llet fresca natural i la desnatada ECO i els iogurts naturals, desnatats i amb maduixa. A més, és l’única empresa d’alimentació a l’estat que ofereix ja formatges frescos elaborats amb llet A2. Descobreix el projecte aquí!

Principals beneficis de la llet

La llet és un dels aliments més complets: és una excel·lent font de proteïna d’alta qualitat, vitamines i minerals. Per això, es recomana el seu consum en infants i, tot i les falses creences, també en adults. Proporciona calci, fòsfor, potassi, magnesi, zinc, vitamina A, B1, D i K2 i proteïnes amb tots els aminoàcids essencials.

Descobreix la nova gamma de làctics elaborats amb llet A2 a la teva botiga habitual o a la botiga online!