Entre les diferents proteïnes que trobem a la llet de vaca hi ha les beta-caseïnes que poden ser del tipus A1 o A2. Originàriament, la llet de vaca només contenia beta-caseïna A2, però per evolució genètica es van anar seleccionant vaques productores de llet amb beta-caseïna A1, que es relaciona amb molèsties digestives. Segons una investigació publicada a Advance in Nutrition*, algunes persones poden trigar més a digerir la llet que conté beta-caseïna A1 que la llet que té beta-caseïna A2. Aquesta lentitud podria provocar inflamació gastrointestinal i símptomes com gasos i dolor abdominal.

La llet A2 és naturalment més digerible i pot reduir les molèsties digestives derivades del consum de llet que no estan associades ni a l’al.lèrgia o intolerància a la lactosa o a les proteïnes de la llet.

Ara, des d’Ametller Origen recuperem la llet de sempre, la que bevien els nostres avis! Aquesta nova categoria està formada per la llet fresca natural i la desnatada i els iogurts naturals, desnatats i amb maduixa. Descobreix el projecte aquí!

Principals beneficis de la llet

La llet és un dels aliments més complets: és una excel·lent font de proteïna d’alta qualitat, vitamines i minerals. Per això, es recomana el seu consum en infants i, tot i les falses creences, també en adults. Proporciona calci, fòsfor, potassi, magnesi, zinc, vitamina A, B1, D i K2 i proteïnes amb tots els aminoàcids essencials.

Descobreix la nova gamma de làctics elaborats amb llet A2 a la teva botiga habitual o a la botiga online!

 

*Simon Brooke-Taylor, Karen Dwyer, Keith Woodford, Natalya Kost, Systematic Review of the Gastrointestinal Effects of A1 Compared with A2 β-Casein, Advances in Nutrition, Volume 8, Issue 5, September 2017, Pages 739–748