La popularitat de les begudes vegetals ha crescut moltíssim en els últims anys i actualment existeixen moltes opcions diferents: de soja, d’avellana, de nous, d’arròs, de sèsam… De totes maneres, saps per què no podem anomenar-les llets vegetals? En el següent article, t’expliquem tot el que has de saber sobre aquestes begudes i resolem tots els dubtes que puguis tenir.

Què es considera una beguda vegetal?

Es consideren begudes vegetals aquelles procedents de cereals, llegums, llavors o fruita seca i que, per la seva aparença, se solen utilitzar com a una alternativa a la llet, encara que els seus beneficis i composició nutricional no siguin equivalents.

Entre les begudes vegetals més conegudes destaquen la de soja —que ja es consumia fa més de 2.000 anys—, la de civada, d’arròs, d’ametlla, avellana o nous, de quinoa, o les que combinen diferents ingredients com la de civada i avellana o la d’arròs i coco.

Per què no és correcte anomenar-les llets vegetals?

Si bé és cert que moltes persones utilitzen aquest terme per referir-se a les begudes vegetals, és del tot incorrecte. Perquè com hauràs deduït, les begudes vegetals no contenen llet, sinó que estan compostes per molts altres ingredients, però mai llet.

Has de saber que les begudes vegetals tenen com a ingredients principals, bàsicament, aigua, sucre i la matèria primera, sigui civada, fruita seca o arròs. Perquè et facis una idea, aquestes begudes contenen entre un 2% i un 17% de soja, ametlles, arròs, quinoa, mentre que la resta són altres ingredients.

Valor nutricional d’aquestes begudes

El valor nutricional d’aquestes begudes varia molt en funció de si són d’un tipus o un altre. Així, no és el mateix la llet de civada que la de soja; en aquest cas, la segona és molt més rica en proteïna que la primera, perquè la soja és un llegum.

D’altra banda, aquestes begudes no contenen calci, a diferència de llet, tret que estiguin enriquides amb aquest mineral. Finalment, algunes tenen greixos saludables.

Et recomanem que consumeixis aquelles begudes vegetals que estiguin:

  • Enriquides amb calci
  • Enriquides amb vitamina D
  • Sense sucres ni edulcorants afegits

Begudes vegetals amb fruita

Per si no ho sabies, les begudes vegetals també es poden combinar amb fruita i això és el que hem fet a Ametller Origen. Ja pots tastar les noves begudes de civada i fruita que hem creat: de plàtan i taronja o de plàtan i préssec. Una opció sense lactosa, ni conservants ni colorants, apta per a tota la família! Una explosió de sabors que ben segur t’encantarà i que ja pots trobar a la teva botiga habitual i a la botiga online. Tasta-les!