De mida petita i forma rodona, els panellets són uns dolços típics que es mengen durant la castanyada i la festivitat de Tots els Sants, juntament amb les castanyes i els moniatos. Encara que els panellets de pinyons són els més típics, a dia d’avui existeixen diferents varietats: de coco, de xocolata, de cafè, de codony, de maduixa, de llimona. Quina és la teva favorita? A continuació t’expliquem quin és l’origen d’aquesta tradició que reuneix grans i petits al voltant d’una taula.

L’origen dels panellets

L’origen d’aquest dolç no està clar, si bé és cert que hi ha teories que diuen que es tracta d’un antic culte funerari. Coincidint amb la festivitat de Tots els Sants, la gent portava a l’església petits pans com a ofrena als difunts. Es diu que el fet que sigui un aliment de llarga durada es vincula amb el concepte d’eternitat. D’altra banda, com la base dels panellets és l’ametlla, se suposa que el seu origen és àrab.

Quins són els ingredients bàsics per elaborar-los?

La base dels panellets, siguin del sabor que siguin, són les ametlles moltes i crues barrejades amb una mica de patata o moniato. A aquesta barreja se li afegeixen els ous i el sucre. Aquests són els ingredients bàsics per preparar una bona massa de panellets. A partir d’aquí, se li afegeix una cobertura de pinyons, una mica de cacau, coco ratllat, suc de llimona, un tros de codony damunt o una mica de cafè.

Si ets fan dels panellets, però tens poques habilitats a la cuina, troba els millors panellets a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga en línia. I a més enguany podràs gaudir, en exclusiva, dels millors panellets amb la recepta del pastisser Oriol Balaguer. Deliciosos!