El cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, conversa amb la directora del Diari ARA, Esther Vera, sobre quan es va inocular l’essència del projecte Ametller Origen, la seva vida de pagès, el propòsit de la companyia i les línies de futur.

Ametller ha recordat com collia els tomàquets i les mongetes de l’hort familiar i, posteriorment, els venien amb el seu pare al mercat del dissabte. Un producte fresc i de qualitat excel·lent gràcies a una manera de fer genuïna, que ha aconseguit traslladar fins a l’actualitat: “hem volgut demostrar des del principi que no tots els tomàquets són iguals i que depèn de la varietat, de com treballis, de com els culls, de com els portis a la botiga… Els tomàquets són la nostra referència estrella en hortalisses. Si comparéssim el que fèiem fa vint-i-cinc anys quan ho fèiem a casa i el que fem ara, són molt millors els que tenim ara”, ha explicat.

Tanmateix, Ametller també ha posat en valor el fet diferencial del grup. “El nostre projecte va de renúncies: renunciem a moltes coses per no renunciar a la nostra essència. En un supermercat normal, la fruita i la verdura representa un 18%. Per a nosaltres és un 50%. Tenir el control de tota la cadena de valor ens permet tenir més assortiment amb l’objectiu que el màxim nombre de famílies s’alimenti de manera saludable”.

Finalment, Ametller i Vera han parlat sobre els plans de futur de la companyia, que enguany començarà amb les obres de l’Agroparc Penedès, el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu, amb el qual la companyia vol transformar el model agroalimentari actual per tal que sigui més innovador, sostenible i circular i fer front així a les demandes del futur de l’alimentació i als reptes del sector.

Pots veure l’entrevista sencera aquí.