Ja tenim aquí l’estiu i això és sinònim de la millor fruita dolça o fruita de pinyol: préssecs, nectarines, paraguaians, albercocs o prunes! Quina és la teva preferida? A continuació fem un repàs perquè les puguis gaudir totes. Som-hi!

Les fruites de pinyol més famoses

  • Préssec: La fruita de pinyol per excel·lència: de forma arrodonida i una mica voluminosa, té la pell vellutada. Es poden distingir tres varietats de préssecs: blancs, d’aigua i de vinya.
  • Nectarina: és una variant del préssec amb pell no vellutada. En moltes ocasions aquesta varietat neix del propi arbre del préssec, com un brot mutat que se sol empeltar per crear una nova espècie. És habitual que els presseguers produeixin, de tant en tant, unes quantes nectarines.
  • Paraguaià: Molt similar al préssec, però de forma aixafada. Respecte al seu sabor és més dolç.
  • Albercoc: De pell vellutada, de color groc amb tocs ataronjats. És una fruita de mida petita, en comparació amb les tres anteriors.
  • Pruna: De mida variada, les prunes tenen la pell lluent i poden ser grogues, vermelles, negres i verdes. Pel que fa al seu sabor poden ser o molt dolces o trobar varietats més àcides.

Unes fruites molt versàtils

La fruita de pinyol és supersaludable: és font de fibra, vitamines i minerals, a més de ser molt hidratant. És per això que aquestes fruites són perfectes ara que fa més calor i les pots consumir de moltes maneres, més enllà de menjar-te-les soles de postres o a mig matí.
Són ideals per preparar batuts, com per exemple de cireres i orxata, gelat, de nectarina o de préssec, i sorbets. També pots combinar aquestes fruites amb productes salats: dins d’una amanida, en forma de broqueta o, fins i tot, combinar-les amb carn o peix. Vols descobrir aquestes i altres delicioses receptes? Troba-les al nostre receptari!

A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online, podràs trobar la millor fruita de pinyol. Delecta’t amb els nostres préssecs, nectarines, albercocs i paraguaians i gaudeix d’aquestes delícies de temporada!