Amb l’arribada de l’estiu podem gaudir d’una de les fruites de temporada més bones i apreciades: els préssecs. De pell vellutada, poden tenir la polpa blanca, vermella o ser de tipus pavia, és a dir, de polpa més dura i adherida al pinyol. A continuació t’expliquem on cultivem els nostres préssecs, així com les tècniques que utilitzem perquè siguin tan bons i dolços!

On cultivem els préssecs?

Actualment, tenim més de 300 hectàrees, concretament 302, de camps propis de presseguers, concretament al Penedès, a les Terres de l’Ebre i a Múrcia i collim els préssecs des de finals de maig fins a finals de setembre. Normalment, comencem amb el préssec groc o de vinya.

Quin el secret d’aquest cultiu?

Quan els préssecs encara estan verds, els pagesos fan una primera poda de branques per assegurar que la llum solar arriba a tots els fruits. D’aquesta manera, aconseguim uns préssecs molt gustosos, que concentren tots els sucres i que són com una melmelada a la boca. Prioritzem la qualitat a la quantitat, perquè per a nosaltres és primordial oferir un producte amb el màxim sabor. D’altra banda, els nostres pagesos supervisen diàriament el reg, és a dir, estudien molt bé la gestió més eficient per regar el mínim i només quan és del tot necessari.

A l’hora de collir-los, esperem que els préssecs madurin a l’arbre per agafar-los i els encaixem directament a les caixes per portar-los a botiga, d’aquesta manera, mantenim la frescor del préssec i evitem un excés de manipulació. A més, un dels nostres secrets és que mantenim el pèl de la pell ja que és una protecció natural de la fruita que fa que es conservi amb la màxima qualitat.

Ara que ja saps quina és la nostra manera de fer, gaudeix al màxim dels préssecs. Troba’ls a la teva botiga habitual i a la botiga online!