Si hi ha un tomàquet ideal per preparar gaspatxo, aquest és, sens dubte, el tomàquet de branca. Una varietat més que coneguda i deliciosa que farà que els teus gaspatxos siguin els més bons del món. Vols saber per què aquesta varietat és tan bona? T’ho expliquem!

4 característiques d’aquesta varietat

  1. Forma regular: de grandària mitjana, el tomàquet de branca té una forma bastant regular i arrodonida
  2. Color vermell intens: destaca pel seu color vermell fosc i una mica brillant, la qual cosa li dona un color ideal a les teves receptes
  3. Carnós: és un tomàquet amb una textura molt carnosa i, a més, molt sucosa
  4. Sabor agredolç: presenta un sabor agredolç i és súper refrescant i aromàtic

És justament la seva textura carnosa i sucosa el que converteixen aquesta varietat en la millor per preparar gaspatxos, sopes fredes, com el salmorejo, salses o sofregits.

 Quins beneficis té el tomàquet?

Els tomàquets són una hortalissa amb moltes propietats. Te les expliquem a continuació!

  • Gran font d’antioxidants: especialment pel seu elevat contingut en vitamina C. Sabies que una ració de tomàquet cobreix el 61% de la ingesta diària recomanada de vitamina C? Els tomàquets també contenen vitamina A, vitamina B, carotens i licopè, un pigment vegetal que li dona el color vermell tan característic. Els antioxidants t’ajuden a mantenir les cèl·lules joves i et protegeixen de malalties cardiovasculars.
  • Font de fòsfor i potassi: destaquen, especialment, aquests dos minerals que t’ajuden a mantenir els teus músculs i el sistema nerviós sans.
  • Contenen fibra: com totes les verdures i hortalisses, conté una elevada quantitat de fibra, la qual cosa t’ajuda cuidar el teu trànsit intestinal.

 A Ametller Origen collim aquesta varietat de tomàquet en dues hectàrees de camps propis, situats a Vilanova del Vallès, i els portem en menys de 24 hores a la botiga perquè els puguis gaudir ben frescos.