Sabries dir-nos com és aquesta varietat de tomàquet? Estem segurs que et costarà una mica més que descriure’ns un raf o un monterosa, per això en el següent post et descobrim totes les característiques del tomàquet mediterrani.

Característiques del tomàquet mediterrani

  • Forma plana i de color verd fosc: a diferència de la resta de tomàquets, el mediterrani és menys arrodonit i de grandària mitjana. Ni tan petit com un de branca, ni tan gran com un tomàquet rosa o cor de bou. Respecte al seu color, és dels menys vermellosos, perquè té la pell de color vermell molt fosc i també amb trossos de color verd fosc
  • Molt carnós i sucós: si per una cosa es caracteritza aquesta varietat és per tenir molta polpa, la qual cosa li confereix una textura súper carnosa i sucosa alhora
  • Sabor dolç: té un sabor més dolç que altres tomàquets, una mica afruitat i també súper aromàtic

El rei de qualsevol amanida

Els tomàquets en general són una hortalissa súper versàtil, si bé és cert que cada varietat té un ús culinari indicat. En el cas del tomàquet mediterrani és una varietat ideal per menjar en amanides o amb un simple rajolí d’oli i una mica de sal gruixuda. El seu sabor té molt caràcter, així que no et farà falta res més per acompanyar-lo.

Així mateix, el mediterrani també és perfecte per a “pintxos” o per a preparar un deliciós salpicó de marisc o una empedrat de bacallà.

Troba els millors tomàquets mediterranis a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online i gaudeix d’aquesta delícia gastronòmica ara que es troba en el seu millor moment.