• Ametller Origen deixa de comercialitzar ous de gallines criades en gàbia, mig any abans del compromís que havia adquirit.
  • A més a més, el 100% dels ous comptem amb la certificació Welfair de Benestar Animal, que garanteix que les gallines han estat criades sota els estàndards de benestar animal respecte a alimentació, allotjament, salut física i psicològica i comportament dels animals

Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, ha anunciat que a partir d’aquest mes de juliol no comercialitzarà ous de gallines criades en gàbia, ni procedents de sistemes combinats, aconseguint així avançar sis mesos el seu compromís, que havia de ser a principis de 2023.

Per tant, a partir d’ara, els consumidors només podran adquirir ous  de gallines criades al terra, gallines camperoles i ous de producció ecològica.

Tanmateix, el 100% dels ous que estan certificats amb el segell WelfairTM, que garanteix que les gallines han estat criades sota els estàndards de benestar animal respecte a alimentació, allotjament, salut física i psicològica i comportament dels animals. Amb aquesta acció, la companyia segueix fent camí cap a un món més saludable i sostenible, alhora que dona resposta a les demandes dels consumidors, cada cop més sensibilitzats i conscienciats amb els aliments que mengen, l’origen d’aquests, l’entorn i el medi ambient. En el cas dels ous i les gallines, saber on ha viscut l’animal i com ha estat la seva cria s’han convertit en factors importants per a uns clients cada cop més exigents i compromesos, que posen en valor altres aspectes més enllà del preu final del producte.

El segell WelfairTM, homologat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) amb col·laboració amb l’Institut Basc de Recerca i Desenvolupament Agrari (NEIKER), garanteix els quatre pilars del benestar dels animals en termes d’alimentació, que avalua que l’animal no hagi patit desnutrició o deshidratació; allotjament, que certifica que l’animal ha tingut llibertat de moviments, confort a la zona de descans i confort tèrmic; salut física i psicològica, que garanteix que l’animal no ha patit dolor, lesions o malalties; i comportament, que l’animal mostra una conducta social positiva o que no tingui por de l’home.