De polpa ataronjada i pell gruixuda, la carbassa és una verdura típica de tardor, molt apreciada pel seu sabor dolç i la seva versatilitat a la cuina. A continuació t’expliquem on les cultivem i com ho fem perquè siguin tan bones.

38 hectàrees de camps propis

Actualment, a Ametller Origen tenim plantades carbasseres als nostres camps propis de Viladecans al Baix Llobregat, i a Camarles i l’Aldea, a les Terres de l’Ebre, en un total de 38 hectàrees. En tots aquests camps cultivem diferents varietats de carbassa: una de més petita, per elaborar les nostres cremes i sofregits, necessaris a l’obrador, una de mida mitjana, que és la que venem a les nostres botigues i una de més grossa, que és la que després venem trossejada.

Collita manual i aspecte visual

Tal com expliquen els nostres pagesos, la recol·lecció de les carbasses es fa de manual; com fem amb la majoria de les fruites, les verdures i les hortalisses de collita pròpia. No obstant això, i a diferència d’altres fruites i verdures on utilitzem el tacte per saber quan es troben en el seu punt òptim de maduració, amb les carbasses ho fem a través de la vista. És a dir, a mesura que una carbassa madura, la seva pell es va tornant més ataronjada i marronosa. Quan ho està del tot i té el calibre que volem, és el moment de collir-la. Un cop recol·lectades les guardem en magatzems ben secs i amb molta ventilació i, en menys de 12 hores, les enviem a botigues perquè puguis gaudir de les millors carbasses.

Troba les millors carbasses a la teva botiga habitual i a la botiga online i gaudeix-les!