Si et preguntem per una hortalissa típica de la tardor, de color taronja, i no estem parlant de la carbassa, estem segurs que ens respondràs el moniato; oi? Aquesta hortalissa, semblant a la patata, presenta un sabor dolç i és molt saludable. En el següent post, t’expliquem com diferenciar un moniato d’una patata i com pots treure-li el màxim profit a aquest tubercle deliciós.

Buscant les 5 diferències

  1. Color: Evident! La patata és de color blanc per dins, mentre que el moniato és de color taronja.
  2. Forma: Les patates tenen una forma molt més rodona, mentre que el moniato és molt més allargat.
  3. Sabor: Aquesta diferència ja no es pot veure a simple vista: podríem dir que la patata té un sabor suau, mentre que el moniato presenta un sabor dolç, donada la seva quantitat de sucre, propi d’aquesta verdura.
  4. Temporalitat: Mentre que la patata la podem trobar durant tot l’any, el moniato és una hortlissa típica dels mesos de setembre, octubre i novembre.
  5. Quantitat de fibra: Encara que totes dues hortalisses tenen nutrients molt similars, el moniato té més fibra que la patata. Recorda que la fibra t’ajuda a regular el teu trànsit intestinal.

Ara que ja saps quines són les principals diferències i, conscients que únicament pots gaudir dels moniatos durant un parell o tres de mesos, volem explicar-te com cuinar-lo per treure el màxim partit a aquest tubercle.

4 maneres de cuinar el moniato

  • Al forn: és la forma més habitual, especialment durant la Castanyada. Amb el forn a 180-200º, deixa’l durant 50 minuts.
  • Fregit: Et venen de gust uns deliciosos xips de moniato? Talla’l ben fi i fregeix-lo amb abundant oli. T’encantaran! Una vegada tinguis els xips, també pots aprofitar-los per preparar una truita.
  • Bullit en forma de crema, per exemple. Barreja-ho amb altres verdures o amb una mica de brou i gaudeix d’una crema deliciosa.
  • Farcit: Sí, sí, ho has llegit bé. Prepara el moniato al forn i, mentrestant, fregeix algunes verduretes per farcir, posteriorment, el moniato. Acaba-ho amb una mica de formatge feta. Una altra idea és aquest moniato farcit amb llegums, alvocat i formatge gratinat!

 Ara que ja ho saps tot sobre el moniato, no dubtis a incorporar-lo en el teu dia a dia. Troba els millors a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online.