És un dels aliments més consumits i preferits pels grans i els petits: parlem de la pasta. Qui es pot resistir a uns deliciosos espaguetis, macarrons o uns raviolis farcits? Estem segurs que ningú! Però malgrat la seva popularitat, existeixen encara molts mites al voltant de la pasta. En aquest article t’expliquem tota la veritat.

Principals mites sobre la pasta

  • La pasta engreixa: Completament fals. Els hidrats de carboni són el principal component de la pasta i un dels nutrients clau d’una alimentació saludable. Una dieta equilibrada ha d’incloure en cada àpat hidrats de carboni (un 25%), també coneguts com a farinacis, com la pasta, arròs, patates o altres cereals, mentre que el 50% restant han de ser hortalisses i el 25% aliments proteics. Lògicament les quantitats s’han d’ajustar a les necessitats de cada persona.  
  • No es pot menjar pasta a la nit: És fals també. L’únic que has de tenir en compte és la quantitat, que ha de ser menor que, per exemple, la pasta que menjaries al migdia. Vols saber per què? Doncs perquè el nostre metabolisme es va alentint al llarg del dia i, a la nit les necessitats energètiques són menors i, per tant, no necessita tanta quantitat. Tanmateix, normalment, la nostra activitat després de sopar disminueix perquè descansem al sofà o anem a dormir, per tant, la quantitat d’hidrats de carboni que el cos necessita és menor.
  • La pasta integral és més saludable que la blanca: Això es deu al fet que la pasta integral té major quantitat de fibra, així com minerals i vitamines. En el cas de la pasta blanca, per aconseguir que sigui blanca ha passat per un procés de refinació, durant el qual s’han perdut la fibra, les vitamines i els minerals.
  • La pasta s’ha de coure amb oli: Totalment fals. Encara que es tracta d’una pràctica que la majoria fem, no és necessari afegir oli a l’aigua amb la pasta. És fals que s’enganxi si no afegim oli. El millor és anar removent-la, de tant en tant, perquè no s’enganxi a l’olla.
  • La pasta al dente disminueix l’índex glucèmic: Què vol dir? Doncs que la pasta cuinada al dente, és a dir, amb un temps de cocció inferior, allibera i absorbeix la glucosa (una mena de carbohidrat present a la pasta) molt més lentament.

A Ametller Origen tenim una gran varietat de pasta, que elaborem tradicionalment i aplicant un assecat lent de més de 24h, fet que fa que sempre estigui al dente i no es passi.

 Troba i gaudeix de la millor pasta a la teva botiga habitual i a la botiga online Ametller Origen