Estem segurs que si mirem al teu rebost, trobarem ceba de Figueres. Es tracta d’un clàssic a totes les cuines i un ingredient bàsic en moltes receptes. En el següent post t’expliquem quins són els seus beneficis, i els de les cebes en general, en què es diferencia d’altres cebes, quines receptes pots preparar, per què rep aquest nom i altres curiositats. Continua llegint!

Propietats de la ceba de Figueres

Totes les cebes, independentment de la varietat, tenen els mateixos beneficis. Aquesta verdura és rica en minerals, especialment potassi, que ajuda al funcionament normal dels músculs i del sistema nerviós. Respecte a les vitamines, destaca la vitamina C. Perquè te’n facis una idea, una ració de ceba (150 g), cobreix el 48% de la ingesta recomanada d’aquesta vitamina. La vitamina C és un potent antioxidant que protegeix les cèl·lules del dany oxidatiu.

 Característiques d’aquesta varietat de ceba

Com diferenciar una ceba de Figueres d’una altra varietat? Molt fàcil!

  • Color: aquesta varietat de ceba és de carn blanca i violeta i de pell, entre marró i ataronjada.
  • Sabor: respecte al seu sabor, la ceba de Figueres té un sabor molt més dolç i, normalment, no pica.
  • Forma: és un pèl més aixafada.

Per què es diu ceba de Figueres?

Com hauràs deduït, el nom d’aquesta ceba respon a la zona originària d’on es cultiva, a Figueres (Empordà).

Per què la ceba fa mala olor i ens fa plorar?

Segur que alguna vegada t’has fet aquest parell de preguntes. No et preocupis perquè t’ho expliquem a continuació. Les cebes contenen compostos de sofre que són els responsables de l’olor i el sabor de la ceba. Tanmateix, aquests compostos desprenen unes substàncies en tallar la ceba           que quan arriben als ulls produeixen un llagrimeig constant i molest.

Una ceba superversàtil

La ceba de Figueres és una verdura ideal per preparar tota mena de receptes. La pots utilitzar com a base de sofregits, caramel·litzada o en cru per acompanyar les teves amanides d’estiu. Tasta-la en totes les seves formes, estem segurs que t’encantarà!

Abans d’acabar

Troba les millors cebes de Figueres a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online.