Les fruites vermelles són un grup de fruites que, com bé indica el seu nom, són vermelles o de tonalitats una mica més fosques, com els gerds, els nabius o les mores, entre altres, i són molt saludables, per ser font de fibra, vitamines i minerals i antioxidants. . A continuació t’expliquem tot allò que has de saber sobre les fruites vermelles. Continua llegint!

Les fruites vermelles que has de conèixer

Sabies que les maduixes i les cireres formen part d’aquest grup de fruites? A continuació t’expliquem quines són les fruites vermelles més conegudes:

  • Nabius: de forma rodona, petits i de color morat fosc tirant a negre.
  • Gerds: de forma arrodonida i pell suau i vellutada, tenen un color vermell brillant.
  • Mores: de forma arrodonida i pell granulada de color negre fosc.
  • Groselles: de forma arrodonida, pell llisa i brillant i poden ser de color negre o vermell.

Com t’hem comentat, les maduixes, les cireres i les prunes vermelles també pertanyen al grup de les fruites vermelles.

Per què són tan saludables?

Són dues les característiques que fan de les fruites vermelles un aliment tan saludable. En primer lloc, són una de les fruites amb menys sucre i, a més a més, són font d’antioxidant, és a dir, ajuden a mantenir joves les cèl·lules i, per tant, i juguen un paper rellevant en la prevenció de determinades malalties com alguns càncers o malalties cardiovasculars i t’ajuden a protegir el teu cervell del pas del temps. Tanmateix, aquestes fruites tenen moltes vitamines i són una gran font de fibra.

Quant és una ració de fruites vermelles?

Ara que ja saps perquè són tan saludables aquestes fruites, has de saber que una ració equival a 150 g – 200 g. Perquè te’n facis una idea, en el cas de les cireres o maduixes, una ració són unes 7 o 8 peces. En el cas de les fruites vermelles més petites, com els nabius, els gerds o les mores, la quantitat és la que cap en una mà.

Ara que ho saps tot sobre les fruites vermelles, no dubtis a incorporar-les a la teva dieta. Troba-les a la teva botiga habitual Ametller Origen o a la botiga online.