Sabies que els espàrrecs blancs i verds són la mateixa planta? Curiós, oi? En el següent article t’expliquem quina és la principal diferència entre aquests dos tipus d’espàrrecs, més enllà del color, i quins són els beneficis d’aquesta hortalissa per a la teva salut. Som-hi!

Diferències entre els espàrrecs verds i blancs:

Sabies que el color de l’espàrrec varia en funció de com es conreen? Si es cobreixen de terra i queden a les fosques fins al moment de collir-los seran blancs i si es deixen créixer de forma natural a l’aire lliure i amb llum del sol, seran verds!

Respecte al seu gust, els espàrrecs verds tenen un toc més salat i amargant, mentre que els blancs són més dolços i tendres. Sens dubte, una hortalissa molt versàtil amb la qual podràs preparar moltes receptes i gaudir-ne! Per exemple, els espàrrecs verds prims són ideals per menjar saltats, a la planxa o en tempura i els verds gruixuts, al forn o a la brasa. En canvi, els espàrrecs blancs són ideals per menjar en cremes, bullits o a la planxa, però sobretot, abans de consumir-los, pela les dues primeres capes de pell perquè no siguin amargs.

Finalment, hi ha els espàrrecs morats, una varietat diferent, però molt similars als verds, però amb un gust més dolç. Els espàrrecs morats són ideals per menjar crus, en amanides o a la graella.

4 beneficis dels espàrrecs

Sabies que els espàrrecs són molt saludables? Aquesta hortalissa és una gran font de vitamina C i E, les quals tenen propietats antioxidants molt importants. A més, té un alt contingut en aigua i potassi, cosa que els fa ser molt diürètics. També en destaca l’elevat contingut en fibra, que ajuda la teva microbiota intestinal, així com el seu contingut en minerals, més elevat en els espàrrecs verds.

Ara que ja ho saps tot sobre els espàrrecs, gaudeix d’aquesta hortalissa tan bona que es troba en plena temporada. Troba els espàrrecs verds més tendres i deliciosos a la teva botiga habitual i a la botiga online.