Sovint, i a causa de la seva quantitat d’hidrats de carboni, s’ha dit que el plàtan és una fruita que engreixa i que té massa sucre. Tot això, es tracta d’un fals mite i, a continuació, t’explicarem per què. Preparat per a descobrir més coses bones sobre aquesta fruita?

3 mites falsos del plàtan

  • El plàtan no engreixa: les calories d’un plàtan depenen del seu punt de maduració, un plàtan més dolç tindrà més calories que un de verd. De totes maneres, es calcula que, de mitjana, un plàtan té unes 70 kcal, el mateix que una poma. Igualment, no és tan important el nombre de calories, com que aquestes siguin de qualitat i que aportin nutrients, com en el cas concret del plàtan.
  • El plàtan no té molt sucre: recorda que els sucres procedents de les fruites i les verdures no suposen un risc per a la salut, al contrari, són beneficiosos, perquè es troben de manera natural a l’aliment. Així doncs, el consum de plàtan únicament no provoca obesitat, sinó que la prevé i ajuda a tractar-la.
  • El plàtan no fa tenir restrenyiment: els nutrients que té el plàtan (especialment la inulina i d’altres) ajuden a regular el teu trànsit intestinal i, lluny d’estrènyer, el consum d’un o dos plàtans al dia ajuda a anar al lavabo. Curiós, oi?

Quin és el millor moment per menjar aquesta fruita?

El plàtan, de la mateixa manera que la resta de fruites, es pot menjar en qualsevol moment del dia. Ja sigui per esmorzar, a mig matí o per berenar o de postres després dels àpats principals. D’altra banda, és una fruita ideal per als més petits quan van a l’escola, ja que és molt fàcil de pelar i no embruta.

Respecte al seu consum, la recomanació és menjar un mínim de 3 fruites al dia, per tant, podem incorporar cada dia un plàtan en la nostra dieta i combinar-ho amb altres fruites de temporada.

Ara que ja saps per què és tan bona aquesta fruita, troba els millors plàtans de Canàries a la teva botiga Ametller Origen habitual i a la botiga online