Sí, ho has llegit bé. Ocra. Aquest nom que segurament no havies sentit mai és el d’una verdura originària de l’Àfrica, i que actualment es conrea a Catalunya. També coneguda com a gombo o quingombó, l’ocra és una verdura fina de color verd fosc, una mica semblant a un pebrot verd, molt apreciada a tot el món i amb un munt de propietats. Vols conèixer tots els secrets d’aquest desconegut vegetal? Continua llegint!

Quines propietats té l’ocra

Aquesta planta tropical, que es conrea al nostre país des dels anys 80, té molts beneficis per a la teva salut. Aquests són els més destacats!

  • Font d’antioxidants: gràcies als polifenols i el seu contingut en vitamina A i C, el consum d’ocra t’ajuda a mantenir les teves cèl·lules joves.
  • Rica en fibra: el seu elevat contingut en mucílag, un tipus de fibra, t’ajuda a regular el teu trànsit intestinal i actua com un protector gàstric. Aquest tipus de fibra fa que quan aquesta verdura s’incorpora en guisats o sopes tingui un efecte espassant i una textura com viscosa. La textura és diferent quan es menja, per exemple, crua o al forn.
  • Rica en lisina: encara que l’ocra té molt poca proteïna, es caracteritza per ser rica en lisina, un aminoàcid que podria complementar les proteïnes en una dieta vegana.
  • Baixa en calories: la major part d’aquesta verdura és aigua, per la qual cosa és molt baixa en calories.

Aprofita les llavors de l’ocra

Sabies que les llavors de l’ocra són supersaludables? Sí, tal com ho sents. Les llavors d’aquesta verdura són riques en olis essencials i vitamina E, per aquest motiu et recomanem que te les mengis!

Com es cuina aquesta verdura?

L’ocra és una verdura molt versàtil, que combina bé amb tot i que es pot consumir tant crua com cuita. Pots incorporar-la en sopes o guisats, saltades o al forn, per exemple. En aquest vídeo, el Cintet t’ensenya com preparar uns deliciosos tacos d’ocra. Prova’ls! Per rentar-la és molt fàcil. Treu-li la tija de la part superior i renta l’ocra amb aigua. Talla-la a rodanxes o bé a tires, com prefereixis, i ja la tens llista per cuinar.

T’atreveixes a tastar aquesta verdura? Estem segurs que t’encantarà!