Els mites que existeixen sobre en quin moment del dia és millor menjar fruita són molts. Uns diuen que no és recomanable menjar fruita després d’un dinar, d’altres que engreixa. En el següent post t’expliquem què tenen de cert aquests mites, quins són els beneficis de les fruites i com pots augmentar –ne el seu consum.

En primer lloc, et direm que la fruita es pot menjar en qualsevol moment del dia, ja sigui en els àpats principals, com a postres o entre hores -a mig matí, per berenar o per fer un pica-pica-. El millor moment sempre serà quan a tu et senti bé i et vingui de gust i això pot canviar en funció d’una persona o una altra.

Beneficis de menjar fruita

Un cop aclarit això, t’expliquem quins són els principals beneficis de la fruita:

  • Millora la salut cardiovascular: la fibra i el antioxidants t’ajuden a prevenir malalties cardiovasculars com la insuficiència cardíaca o la hipertensió.
  • Disminueix el risc de patir malalties cròniques: redueix el risc de patir obesitat, determinats tipus de càncer, diabetis de tipus 2, etc.
  • Millora la salut intestinal: una dieta rica en fruites, verdures i altres aliments d’origen vegetal i un alt contingut en fibra millora la microbiota.
  • Millora la immunitat: el consum adequat de fruites redueix la gravetat d’algunes malalties infeccioses.
  • Millora la salut mental: redueix el risc de patir ansietat o depressió.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), has de menjar un mínim 3 peces de fruita al dia i per beneficiar-te de tots els nutrients és recomanable que mengis fruita de temporada, variada i de diferents colors i textures.

Com puc augmentar el consum de fruites?

A continuació et donem algunes idees perquè mengis més quantitat de fruita en el teu dia a dia:

  • Talla fruita i deixa-la en un tupper a la nevera: d’aquesta manera, quan tinguis gana, ja la tindràs llista.
  • Si vas a l’oficina, prepara’t un tupper: els dies que no teletreballis prepara’t una mica de fruita per esmorzar o per mig matí.
  • Afegeix fruita als teus plats: la fruita no només es pot menjar sola. Acostuma’t, per exemple, a afegir-la dins d’un iogurt, en una amanida o prepara uns deliciosos batuts. ¡El Cintet t’ensenya com en aquest vídeo!