Vols saber quins tipus de xocolata existeixen, quina és la millor varietat i quins són els seus beneficis per a la teva salut. T’ho expliquem tot abans que se’t faci la boca aigua!

Per començar, has de saber que la xocolata és el producte que s’obté de la barreja de quantitats variades de cacau en pols o pasta de cacau i sucre i segons el percentatge de cacau, que ha de ser mínim 35%, trobem diferents varietats de xocolata: negra, amb llet o blanca. A partir d’aquí, existeixen milers d’assortiments, com la xocolata amb fruita seca, amb fruita, amb sal i amb tot allò que et puguis imaginar com espècies o llavors.

Si t’encanta la xocolata però tens dubtes sobre si és beneficiosa per a la salut, no pateixis perquè ara mateix et responem aquesta pregunta:

La xocolata és bona per a la salut?

A la xocolata se li han atribuït molts beneficis, principalment, als components del cacau en pols. És per això que, com més percentatge de cacau tingui la xocolata, més beneficis aporta. Així doncs, la millor recomanació és consumir aquella xocolata que tingui més percentatge de cacau, especialment a partir del 75% i amb poc sucre.

3 beneficis de la xocolata

  • Antioxidant: El cacau destaca per la seva gran quantitat de polifenols, més concretament de flavonoides, que tenen una activitat antioxidant i que protegeixen sobre malalties neurodegeneratives. A més, milloren la memòria i aprenentatge. Com més percentatge en cacau més efecte antioxidant tindrà.
  • Estimulant: El cacau també conté cafeïna i teobromina, substàncies que fan que la xocolata tingui un efecte estimulant del sistema nerviós.
  • Rica en minerals: El cacau és ric en minerals com el ferro, el zinc i el magnesi

Tot i això, el seu consum ha de ser puntual, ja que la xocolata conté també sucres. L’ideal seria escollir una xocolata amb un alt percentatge de cacau (85%) i consumir-ne una petita ració al dia, de 10 a 20 g, que equivaldria a 60-120 kcal.