Els espàrrecs són les tiges tendres i joves de l’esparreguera i poden ser verds o blancs, en funció de la seva forma de cultiu. En el següent post ens centrarem en els espàrrecs verds, una verdura que es troba en plena temporada, amb molts nutrients i molt versàtil a la cuina. Preparat per a tornar-te un expert? Som-hi!

3 passos per a netejar aquesta verdura

No saps per on començar? No et preocupis, perquè és supersenzill. En primer lloc, has de netejar-los amb aigua, per a eliminar possibles restes de terra. Pots fer-ho manualment, sota l’aixeta, o col·locar-los dins d’un colador i passar-los per aigua. El segon pas és assecar-los amb un drap de cuina o una mica de paper de cuina. Ves amb compte!, perquè la punta, la part més tendra, és fràgil i pot trencar-se fàcilment. Finalment, només has de treure la part de la tija més dura. Com? O amb les mans o amb un ganivet.

Ara que ja saps com netejar els espàrrecs verds, només et queda gaudir-los. Vols saber quina és la millor manera de cuinar-los? Pren nota!

Maneres de cuinar els espàrrecs verds

  1. A la planxa: una recepta fàcil, senzilla i deliciosa. És la forma més habitual i després et serveixen de primer plat amb altres verdures o d’acompanyament per a un plat de carn o peix.
  2. Saltats: Què tal amb una mica d’all o amb un remenat d’ous o en forma de quiche o de truita o amb una mica de pasta? Una delícia!
  3. Bullits: Potser et sona una mica avorrit, però de la mateixa manera que et menges la mongeta tendra, les bledes o els espinacs amb patata bullida també ho pots fer amb els espàrrecs verds. Una altra bona idea és preparar una crema. Ho havies pensat?

Ja ho veus, els espàrrecs són una verdura molt versàtil perquè pots preparar-la de mil maneres diferents!

4 beneficis d’aquesta mena d’espàrrecs

Estem segurs que t’estaràs preguntant quines són les propietats dels espàrrecs verds. Ara mateix te les expliquem!

  1. Baix contingut energètic: ontenen una elevada quantitat d’aigua.
  2. Rics en fibra: són uns grans aliats per a la teva microbiota intestinal, perquè la mantenen sana i t’ajuden a fer la digestió.
  3. Font de minerals: especialment potassi, clau per al sistema nerviós, i sofre, que protegeix els cabells, les ungles i els teixits.
  4. Vitamina C i E: són dues vitamines antioxidants i contribueixen al bon funcionament del sistema immunitari.

Has de saber que si menges espàrrecs verds i després vas al bany, l’orina pot fer mala olor. No et preocupis, perquè no passa res, és totalment normal! Això es deu a una substància que contenen, coneguda amb el nom d’asparagina i que no té res de dolent.

 Ara que ja ho saps tot sobre els espàrrecs verds, no dubtis a incorporar aquesta verdura tan bona en el teu dia a dia. Troba els espàrrecs verds més frescos a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online.