Dolça i refrescant, és una de les fruites típiques d’aquesta temporada. Sí, estem parlant de la síndria i és que no hi ha estiu sense síndria, oi? En el següent post t’expliquem els millors trucs per tallar-la i així aprofitar-la al màxim, quins beneficis t’aporta, com saber si està dolça i algunes curiositats sobre aquesta fruita tan estiuenca. Som-hi!

Com tallar una síndria de manera fàcil?

Estem segurs que alguna vegada quan has comprat síndria t’has preguntat quina és la manera més fàcil de tallar-la, sense deixar-te un dit en l’intent. Doncs bé, una opció senzilla és la següent:

  1. Agafa la síndria i posa-la de forma vertical, és a dir, recolzant-la per la part més estreta.
  2. Amb un ganivet ben afilat, molt important, talla-la per la meitat.
  3. Una vegada tinguis les dues parts, talla cadascuna de les parts en dos. En total tindràs 4 trossos.
  4. Amb el ganivet talla cada tros en forma de “triangulets” i ja estarà llesta per menjar!

Propietats i beneficis de la síndria

Sabies que la síndria és la fruita que conté major quantitat d’aigua? Un 95% del seu pes és aigua, motiu pel qual és superhidratant, ideal per als dies de més calor i, baixa en calories. Així mateix, és rica en carotens, necessaris per al desenvolupament del sistema immunitari, la formació i el manteniment de les cèl·lules de la pell i les mucoses i el creixement dels ossos. També és font de potassi que contribueix al bon funcionament del sistema nerviós i dels músculs.

2 receptes originals amb síndria

No t’explicarem de nou que aquesta fruita és ideal per prendre sola com a postres o a mig matí o per berenar, donat que estem segurs que ja ho saps de memòria. Per això, et proposem dues receptes superoriginals per donar un toc diferent de la síndria: síndria amb tomàquet i alfàbrega i síndria a la planxa amb formatge de cabra i herbes provençals. El Cintet t’explica com preparar-la al següent vídeo:

Finalment, si vols saber un truc perquè la síndria tingui un sabor encara més fresc, posa-la en un bol i afegeix-li una mica de suc de llimona i menta. T’encantarà!

Com saber si una síndria està madura?

En primer lloc, t’has de fixar en el seu pes. Contra més pesi, més aigua tindrà i, per tant, molt més sucosa serà. Un altre truc és agafar-la i donar-li uns copets amb els artells. Si sona buit, una altra pista de què està en el seu millor moment. Finalment, fixa’t en l’escorça. Si té una taca gran groga és bon senyal, vol dir que l’han deixat un temps al sol perquè maduri. Així que ja ho saps!

3 curiositats d’aquesta fruita

  • La sindriera és una planta enfiladissa, és a dir, que no creix cap a dalt sinó que s’expandeix i fa unes flors grogues molt grans.
  • Es té constància de més de cinquanta varietats de síndria, que es classifiquen en funció de la forma dels seus fruits, el color de la polpa, el color de la pell, el pes, el període de maduració, etc.
  • La síndria és una fruita mil·lenària, ja que el seu cultiu es remunta a uns 3.500 anys de la Vall del Nil, tal com demostren els jeroglífics i les escultures trobades a l’antic Egipte.

Amb tot això que t’hem explicat de la síndria, et ve de gust un tros, oi?

Troba les millors síndries, dolces i sucoses, a la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online.