Des dels nostres inicis, com a pagesos que som, cuidem i cultivem les terres per oferir productes frescos de qualitat genuïna. I és que el respecte, la passió i el compromís per la terra són claus del nostre ADN des de fa més de 20 anys. Actualment, comptem amb més de 1.600 hectàrees de camps de cultiu i arbres fruiters al llarg de l’Eix del Mediterrani des del Penedès, Terres de l’Ebre, Baix Llobregat, Maresme, Vallès, fins a Múrcia, i Sòria, en diferents zones climàtiques, el que ens deixa perllongar les temporades de cultiu de les verdures, fruites i hortalisses. I és que el nostre model d’integració vertical ens permet controlar des de l’origen els nostres productes, des del camp fins que arriben a la botiga, en menys de 24 hores.

Els nostres camps de crucíferes

Hivern i, especialment, gener és sinònim de crucíferes, un grup de verdures amb grans propietats nutricionals i molta versatilitat a la cuina. Bròcoli, bròquil, col, col kale, coliflor, col de Brusel·les, romanesco, raves, col llombarda ja són a les nostres botigues, provinents directes dels nostres camps.

Actualment, tenim crucíferes plantades als nostres camps del Penedès, a les Terres de l’Ebre i al Maresme. Al Penedès cultivem el bròquil en un terreny de 3,5 hectàrees, mentre que a Camarles estem cultivant bròcoli en unes 3 hectàrees de terreny. Al Maresme, concretament a les finques de Cabrera de Mar, tenim 5,5 hectàrees de terreny on cultivem raves.

D’altra banda, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte sempre seguint els nostres estàndards de qualitat així com unes tècniques específiques de cultiu, especialment centrades en l’agricultura sostenible, per oferir un producte fresc genuí i de màxima qualitat.

En el cas de les crucíferes, aquestes famílies tenen els cultius (unes 50 hectàrees) situats principalment a les terres de l’Ebre, concretament Camarles, Aldea, Tortosa i Ulldecona i cultiven coliflor,  bròquil, romanesco, col de Brussel·les o col d’olla.

 

Què fa úniques les nostres crucíferes?

En Jaume Gallart és el nostre pagès de la Finca Roqueta de Cabrera de Mar, on setmanalment des de primers de setembre fem sembrades de raves d’aproximadament 1.500 m2 per poder-ne collir fins al mes de juny. Un dels secrets del cultiu d’aquestes crucíferes és que necessiten una terra ben flonja i rec molt freqüent, requisits que assegurem que es compleixen durant les vuit setmanes que passen entre que plantem i collim els raves. I és que si els raves estan estressats, és a dir, no tenen suficient hidratació, les arrels creixen més de l’habitual perquè busquen aigua al subsòl i el resultat és un rave menys arrodonit, més picant i amb unes arrels més llargues.

Agricultura sostenible

Tanmateix, cuidem la terra i ho fem des del respecte pel medi ambient a través de tècniques i procediments amb un mínim impacte mediambiental i que ens garanteixen una producció i un desenvolupament sostenibles. Així doncs, treballem d’acord els principis de l’agricultura sostenible reduint la petjada de CO2, la petjada hídrica i de consum energètic i maximitzant l’absorció de carboni.

Algunes de les accions que duem a terme als camps són la introducció i preservació dels insectes enemics naturals de les plagues, la captura massiva de la plaga i la confusió sexual amb feromones, el desherbat mecànic i maneig sostenible de les males herbes o l’ús de fongs beneficiosos (micorrizes) als conreus. També apliquem alternatives de gestió eficient de l’aigua i controlem les necessitats de regs a través de sensors. Tanmateix, fomentem la fauna i la flora autòctones plantant i conservant marges florals que són el refugi dels insectes pol·linitzadors i enemics naturals de les plagues. Finalment, fomentem l’economia circular, utilitzant únicament envasos reutilitzables o reciclables, apostem per la implementació exclusiva de bioplàstics als camps i evitem el malbaratament alimentari elaborant productes a base de verdures no aptes per consum en fresc i repartint excedents de les finques de Catalunya a diferents entitats solidàries.

Collim avui, perquè demà trobis el producte fresc a la botiga

Una de les nostres prioritats és oferir-te un producte de màxima qualitat i frescor, així com de sabor òptim. És per aquest motiu que treballem amb un circuit de comercialització curt, garantint que tan bon punt el pagès ha collit les crucíferes, aquestes arriben a les nostres botigues en menys de 24h.

Gaudeix amb nosaltres de les millors crucíferes!