Si et preguntem quines són les fruites que formen part del grup dels cítrics, el més segur és que ens diguis la taronja, la mandarina i la llimona. De totes maneres, existeix una altra fruita igual de saludable i deliciosa, però menys coneguda; estem parlant de l’aranja. En el següent post t’expliquem tot el que has de saber sobre aquesta varietat i per què hauries d’incorporar-la a la teva dieta.

Digues sí al suc d’aranja!

Aquesta fruita és ideal per preparar un suc, sigui per esmorzar o per berenar. I és que si bé és cert que estem habituats al suc de taronja, l’aranja és una opció igual de saludable i bona. A continuació, t’expliquem els beneficis de prendre un suc al dia!

Quins són els beneficis de l’aranja?

  • Baix contingut calòric: l’aigua és el principal component d’aquest cítric, per la qual cosa té una aportació calòrica molt baixa.
  • Font de vitamina C: té un elevat contingut d’aquesta vitamina, igual que les mandarines i les taronges. Perquè te’n facis una idea, l’aportació de vitamina C d’una aranja supera en uns 20 mg la quantitat diària recomanada d’aquesta vitamina.
  • Betacarotens i licopè: sobretot en l’aranja de polpa rosada. Aquests pigments són antioxidants, és a dir, protegeixen les teves cèl·lules de l’envelliment prematur.
  • Potassi: trobem en petites quantitats aquest mineral, que és molt bo per als músculs.

En resum, el suc d’aranja és antioxidant, molt baix en calories, ajuda a combatre els refredats, cuida els teus músculs i és una gran font de vitamines i minerals. Què et sembla? Et sumes als que beuen un suc d’aranja al dia?

Has de saber que aquesta fruita no conté massa fibra, encara que la poqueta que té es troba en la part blanca entre la pell i la i la polpa.

Com és l’aranja i com es diferencia d’una taronja?

Perquè te’n facis una idea, una aranja és molt semblant a una taronja: rodona, amb pell gruixuda de color taronja, però amb alguns tocs ataronjats, rosacis i, fins i tot, una mica vermellosos. De sabor dolç o àcid, segons la varietat, té la polpa sucosa i carnosa, i pot ser de color groc pàl·lid fins a vermell intens.

Existeixen diferents varietats d’aranja, però generalment s’agrupen en dues famílies:

  • Blancs i comuns: amb polpa de color groc
  • Pigmentats: amb polpa de color rosa o vermella

Com diferenciar una aranja d’una taronja?

  • Mida: l’aranja és, dins del grup dels cítrics, la fruita més gran.
  • Color de la pell: la pell de l’aranja no és tan ataronjada com la de la taronja, sinó que pot tenir tonalitats rosàcies.
  • Color de la polpa: l’aranja, normalment, és vermell o groc claret, mentre que la taronja, com bé indica el seu nom és de color taronja.

Finalment, ara que ja saps les diferències entre totes dues fruites perfectament, has de saber quin és el truc definitiu per triar una bona aranja, és a dir, que estigui madura i al punt òptim de sabor. La clau està en el pes: com a més pesi, més bona serà, perquè indica que l’aranja té molt suc al seu interior.

 A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online trobaràs les millors aranges així com cítrics. Visita’ns!