És una de les fruites més famoses de l’estiu, perquè a més de refrescant és summament deliciosa i molt versàtil: parlem del préssec. Sabries dir-nos quantes varietats de préssec existeixen o quantes famílies? Sí, sí, com ho llegeixes! Són coses diferents. A continuació t’expliquem els secrets d’aquesta fruita dolça de temporada.

Varietats i famílies de préssecs

Com et quedes si et diem que existeixen més de 2000 varietats de préssec? Sembla una broma, però no ho és. Entre les més de 2000 varietats, les més conegudes són: alba, alboplena, pèndula, purpúria, rosea, rubra, rubraplena i calanda.

Sabies que la nectarina és una varietat de préssec? T’ho expliquem en aquest post!

D’altra banda, el préssec es pot classificar en tres famílies:

1– Polpa blanca: com bé indica el nom, aquest tipus de préssec té la part interior de color blanc

2- Polpa groga: amb l’interior groc

3- De tipus pavia: és a dir, de polpa dura o semidura, adherida a la llavor

La principal diferència de sabor entre el de polpa blanca i groga és que el primer té un sabor suau i dolç, mentre que el segon té un punt àcid. En el cas de la polpa, el préssec blanc és més sucós, mentre que el groc no ho és tant, ni tampoc el de tipus pavia.

Usos culinaris del préssec

A més de menjar-te’l de postres o a mig matí o per berenar, amb el préssec pots també preparar batuts, granissats o una mousse. Una altra opció, ara que a l’estiu és moment d’amanides fresquetes, és afegir uns daus de préssec a la teva amanida de pasta, verda o de llegums, ja veuràs que bé queda! Si ets més atrevit, sempre pots preparar un gaspatxo de préssec!

A Ametller Origen tenim els préssecs més dolços, gràcies a la nostra manera de cultivar-los, amb molt sol, i collir-los. Troba’ls a la teva botiga habitual i a la botiga online i gaudeix-los!