Que aixequi la mà qui hagi vist les típiques fotos d’un bowl de menjar amb verdures i hortalisses, llegums, cereals, fruita seca, trossets de peix o pollastre. Tothom! I és que les combinacions són infinites, a més de delicioses i superfotogèniques! A continuació t’expliquem què és un bowl de menjar, per què estan tan de moda i les diferents versions que pots preparar. Som-hi!

Quins aliments incorpora un bowl de menjar?

Un bowl de menjar no és una altra cosa que un plat variat, amb diferents ingredients saludables, i molt vistós. Normalment, aquest plat és, per si mateix, un plat complet saludable, és a dir, incorpora tant hortalisses i verdures, com farinacis i aliments proteïcs.

La base del bowl acostuma a ser els farinacis: arròs integral, quinoa, pasta, cuscús, blat sarraí, però també pot ser pasta integral, moniato, ara que és temporada, o patata. És important afegir-li també aliments proteïcs, ja sigui d’origen vegetal, com els llegums, o d’origen animal, com l’ou, trossets de pollastre, salmó marinat, etc. A continuació és important posar les verdures: siguin crues o cuites i com més colors i varietats, molt millor. Recorda que la quantitat d’hortalisses ha de ser superior a la de farinacis i aliments proteïcs. Finalment, afegeix-li fruita seca i llavors. Amaneix-lo com més t’agradi, però la nostra recomanació és un bon rajolí d’oli d’oliva verge extra. Ja tens el teu bowl de menjar llest!

Quina és la clau d’un bon bowl?

Com t’hem comentat, el truc està en la varietat d’ingredients, sempre saludables, textures, sabors i colors. Quan preparis el teu bowl de menjar, gaudeix pensant en quins aliments combines, els sabors de cadascun d’ells i com encaixaran. Dona’t el teu temps per col·locar cada ingredient correctament, amb l’objectiu de tenir un plat ben apetible a la vista.

La moda dels bowls

Arribats a aquest punt, segur que t’estàs preguntant per què està tan de moda aquest plat. Doncs bé, l’origen de tot són els poke bowls, un plat hawaià elaborat, generalment, amb peix cru, arròs i algues. Es tracta d’un plat que porta preparant-se a l’illa des de fa molt temps (des dels anys 70), però en els últims anys s’ha popularitzat fins a arribar a diferents parts del planeta. Avui dia, el poke bowl es pot menjar en molts països i d’aquest plat ha nascut el bowl de menjar saludable.

Ara que ho saps tot sobre els bowls de menjar, no dubtis a preparar-te’n un per menjar o sopar. A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online trobaràs els millors productes frescos i la resta d’aliments que necessites per preparar el teu bowl.