Està clar que les croquetes són un dels plats més apreciats de la nostra gastronomia. Qui pot resistir-se a aquesta delícia culinària? De rostit, de pollastre, de bolets i d’una infinitat més de sabors, són ideals per a l’hora de l’aperitiu, a l’hora de dinar o sopar. Sempre venen de gust unes croquetes! En el següent post t’expliquem quin és origen de les croquetes i altres curiositats sobre aquest menjar.

Qui va inventar les croquetes?

Si bé és cert que són un plat molt arrelat al nostre país i que, sovint, pensem que és un invent espanyol, les croquetes van néixer a França. El seu nom procedeix del verb francès croquer, que significa cruixir i de la variant en femení i diminutiu croquete, que es podria traduir com alguna cosa així com ‘cruixenteta’.

D’altra banda, el que no és clar és l’any de la seva invenció. De totes maneres, es diu que daten del segle XIV o del segle XV, encara que no van arribar a Espanya fins al segle XIX.

Si vols saber quin és el truc final per a fregir correctament les croquetes, llegeix aquest article del blog!

4 curiositats sobre aquesta menjar

  • Les reines de l’aprofitament: encara que existeixen inimaginables ingredients per preparar croquetes, les més típiques són les que aprofiten les sobres del brou o del rostit. Una recepta compromesa amb el 0% malbaratament alimentari i deliciosa. Què més es pot demanar?
  • Més de 7.000 M de croquetes a l’any: segons l’Associació Espanyola de Fabricants de Plats Preparats (Asefapre), l’any passat es van consumir a Espanya més de 7.162 milions de croquetes.
  • El Rècord Guinness de menjar croquetes: doncs el té un basc, que l’any 1936 es va menjar, en un dia, 236 croquetes. Al·lucinant, oi?
  • Croquetes dolces: Si bé és cert que la “versió oficial” de croquetes és salada, també existeixen receptes de croquetes dolces; ho sabies? Croquetes de xocolata, de plàtan o pera i fins d’arròs amb llet.

Fan de les croquetes, en Ametller Origen estàs d’enhorabona. A la teva botiga habitual i a la botiga en línia podràs trobar totes les varietats de croquetes que vulguis, elaborades artesanalment, i també les del cuiner Nandu Jubany. Gaudeix-les!