Baixen les temperatures i cada vegada venen més de gust plats calents i, sobretot, de cullera. I és que no hi ha res més reconfortant que un brou o una sopa calenta. Tot i això, has de saber que el brou, també conegut com a caldo, no és el mateix que una sopa ni que una escudella. Sabries dir-nos la diferència? Si no la saps, no et preocupis, ets al lloc adequat per descobrir-ho!

Brou i sopa: les diferències

Entrem en matèria: el brou és un líquid resultat de bullir aigua amb altres aliments com verdures, trossos de carn o de peix. Segur que has sentit a parlar de les herbes del brou: pastanaga, patata, xirivia, porro, ceba… Doncs bé, el resultat de bullir durant molta estona tots aquests productes amb aigua, fa que puguis gaudir d’un deliciós brou. Ara bé, al moment en què afegim en aquest brou arròs, pasta petita, ceba, pa o verduretes tallades a la juliana, estem parlant d’una sopa. Dit d’una altra manera, per fer una sopa necessites de base el brou.

L’escudella, un plat típic català

L’escudella és un dels plats més famosos de Catalunya, elaborada amb una base de brou. La principal diferència amb una sopa és que, a més de pasta i verdures tallades, normalment galets i trossets de patata i pastanaga, se li afegeix trossos de carn d’olla i de botifarra o d’altres carns. Vindria a ser una sopa, però una mica més consistent.

Consomés i cremes: altres plats de cullera

Com veus, la llista de plats de cullera no s’acaba mai. I és que també hi ha el consomé que està fet a base de brou, però normalment clarificat, és a dir, que per cada litre de brou se li afegeix una clara d’ou. Posteriorment, al consomé se li posa o formatge ratllat o ceba o trossets de carn.

D’altra banda, segur que has menjat més d’una vegada una crema de verdures o, potser, una crema de marisc. Dons bé, la diferència entre les cremes i els brous, sopes i consomé és que per cuinar una crema, després de bullir els ingredients, aquests s’acaben triturant, en canvi no és així en la resta de plats de cullera.

Ara que ja saps quina és la principal diferència entre tots aquests plats, no dubtis a preparar-los per als dies més freds. A la teva botiga habitual Ametller Origen i a la botiga online trobaràs els millors brous per elaborar les teves sopes. Gaudeix-los!