El carbassó és una planta que s’estén pel terra i que pot arribar a mesurar 10 metres, amb flors grogues comestibles -un menjar molt apreciat-, i amb un fruit, el carbassó, de forma allargada i pell verda fosca. Aquesta verdura és deliciosa, súper versàtil i el millor de tot, la pots trobar durant tot l’any. A continuació t’expliquem quines són les millores formes de preparar-ho i els seus principals beneficis. Som-hi!

5 maneres de cuinar el carbassó

  • En forma de crema: ideal per a la tardor. De sabor suau i lleuger, és un primer plat ideal per als teus dinars i sopars
  • A la planxa: talla’l a làmines o a rodanxes ben finetes i fes-lo a la planxa amb un bon raig d’oli. Una opció perfecta per acompanyar un plat de carn o de peix
  • Al forn: pots cuinar-lo només com a acompanyant o, per exemple, dins d’una quiche o una cassoleta salada. Deliciós!
  • Cru: sí, sí, el carbassó també el pots preparar cru en forma de carpaccio o dins d’una amanida
  • Al microones: ho sabies? Els carbassons preparats al microones queden igual de bons. Pots atrevir-te a preparar uns carbassons farcits amb cuscús i menta. T’encantaran!

Al nostre receptari trobaràs moltes més receptes amb carabassó!

Quines propietats té el carbassó?

El carbassó és una hortalissa súper saludable i destaca pels seus nombrosos beneficis. En primer lloc és molt poc calòric, perquè té una gran quantitat d’aigua. Així mateix, és font de fibra, important per al teu trànsit intestinal i la teva microbiota; a més, és font de vitamines, especialment C. Perquè te’n facis una idea, una ració de carbassó cobreix el 74% de les ingestes recomanades d’aquesta vitamina en un adult de 20 a 39 anys.

Et recomanem que no pelis el carabassó, perquè la seva pell és font de fibra, així que el millor és que te’l mengis amb la pell, ja sigui dins d’una crema, al forn o farcit. No té sabor!

Ara que ja saps com pots cuinar el carbassó i quines són les seves propietats nutricionals, no dubtis a incorporar-lo a la teva dieta. Gaudeix-lo en totes les seves formes!