Són els reis de qualsevol amanida i, si una cosa bona té aquesta verdura és que la pots trobar durant tot l’any a les nostres botigues. Saps de quina hortalissa parlem? Efectivament, dels enciams.

Tots els enciams que cultivem provenen de camps propis. En total, tenim 25 hectàrees dedicades al cultiu d’aquesta hortalissa, que anem sembrant en funció de l’època de l’any. Aquest mes de maig, per exemple, tenim dues hectàrees de camps d’enciams al Maresme i al Vallès, concretament a Vilanova del Vallès. Des del moment que els plantem fins que els collim passen entre dos i tres mesos, depenent de la temperatura i les condicions climatològiques, i els anem controlant, regularment, perquè la terra del voltant estigui humida per assegurar-nos que arrelen bé i creixen sans i tendres.

Les varietats que actualment tenim plantades són la de fulla de roure verd i fulla de roure vermell, el maravilla i l’enciam llarg. Aquestes varietats són les que tenim durant tot l’any, mentre que el trocadero és una varietat que només tenim a l’hivern. D’altra banda, en funció de l’època de l’any, el cultiu el tenim cobert per protegir-lo de les inclemències meteorològiques, com el fred o la pluja.

Recuperem les varietats antigues

Un dels trets diferencials dels nostres enciams és que treballem amb varietats antigues que s’havien descartat per tenir una post collita molt dolenta. En el nostre cas, podem optar per aquestes varietats antigues, que són més saboroses, perquè collim els enciams sempre a primera hora del dia, quan la temperatura és més baixa, i els enviem en menys de 12 hores a les nostres botigues. Gràcies a l’agilitat i rapidesa en portar el producte del camp a la botiga ens assegurem que són enciams ben frescos i els pots gaudir en el seu punt òptim de sabor.

Troba els enciams més frescos, tendres i gustosos a la teva botiga habitual i a la botiga online