• En el marc de la seva estratègia de sostenibilitat, la companyia aposta per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels seus conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat.
  • Ametller Origen serà el primer retailer en posar en marxa, aquest any, la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues per tal de que aquests tornin a ser un actiu en la seva cadena de valor.  
  • La companyia presenta #FemCamí, un moviment que té com a objectiu promoure uns hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles. Ametller Origen durà a terme tallers i jornades, d’acord amb els directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat.  

Ametller Origen, empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, presenta la seva estratègia de sostenibilitat per assolir l’objectiu de ser  neutres en emissions de CO2 en Abast 1, 2 i 3, vint-i tres anys abans de l’acord de París. “Hem posat en marxa un pla per calcular les emissions de CO2 i GEH del grup i aplicar mesures de reducció i compensació”, apunta el Director General i Co-Fundador d’Ametller Origen, Josep Ametller.

En el marc de la seva estratègia, la companyia acaba de donar a conèixer la iniciativa Fem Camí, un moviment social amb el qual vol promoure un estil de vida i consum més saludable i sostenible. “Des de l’any 2015 treballem per impulsar canvis que ens permetin minimitzar els efectes de la nostra activitat en el medi ambient. Hem plantat ja 90 llavors, que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la sostenibilitat i la salut i seguim treballant-hi”, afirma Josep Ametller. La companyia compta amb un Consell Assessor, format per 13 experts, que vetllen pel rigor científic de tota la informació generada i impulsen projectes d’I+D.

Tanmateix, Ametller Origen ha donat a conèixer un projecte pioner per ser el primer retailer del territori espanyol en autogestionar la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues. “Durant aquest any, posarem en marxa la recollida selectiva d’envasos a les nostres botigues per assegurar que aquests envasos tornin a ser un actiu a la nostra cadena de valor”, explica Josep Ametller. La companyia ja està treballant amb recicladors i fabricants d’envasos i implicarà als seus consumidors.

Projecte agrícola sostenible

Ametller Origen segueix apostant de manera molt decidida per l’agricultura, un dels tres pilars del Grup. La companyia compta amb un model de negoci d’integració vertical, amb camps de cultiu i fruiters al llarg de tot l’eix de la mediterrània i un obrador central de productes elaborats, ubicat a Olèrdola, que li permet controlar des de l’origen la qualitat dels seus productes.

Amb més de 1.200 hectàrees pròpies, Ametller Origen ha promogut la primera organització de productors de fruita i verdura que s’ha constituït a la província de Barcelona i que ara mateix ja compta amb 15 socis que sumen més de 2.000 hectàrees de conreu.

Per aconseguir ser neutres en emissions de CO2 abans del 2027, la companyia aposta fermament per l’agricultura sostenible. “Reduïm la petjada de CO2 dels nostres conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat”, explica la Directora de Sostenibilitat i I+D+i i coordinadora del Consell Assessor de Sostenibilitat, Amaya Prat.

En aquest sentit, Ametller Origen també ha donat a conèixer el seu compromís amb el benestar animal. “A finals d’aquest any volem que tota la carn que venem a les nostres botigues tingui la certificació WELFAIR”, comenta Prat.

Finalment, en el marc de l’estratègia d’una alimentació saludable i sostenible, la companyia ha revisat i reformulat, durant els dos últims anys, un 50% dels productes de marca pròpia d’acord amb els objectius del pla NAOS del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. “Assolirem el 100% a finals d’aquest any”, explica la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Salut.

En aquesta línia, Ametller Origen ha anunciat que durà a terme tallers i jornades per fomentar uns hàbits alimentaris més saludables, d’acord amb els directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat.

Estratègia de creixement sostenible

La companyia ha tancat l’exercici 2020 amb una facturació agregada de 370M€, un 19% més respecte a l’any anterior i una facturació consolidada de 310M€, el que suposa un 24% més que el 2019.

L’objectiu d’Ametller Origen és assolir un 4,5% de la quota de mercat a Catalunya l’any 2023. “En els pròxims tres anys, tenim previst arribar a les 160 botigues amb una inversió de 50M€”, afirma Josep Ametller. Aquest any, la inversió ha estat de 26M€, un 69% més que l’any anterior.

Impuls de l’e-commerce

El negoci online d’Ametller Origen va experimentar un creixement exponencial durant l’any passat, arran de la pandèmia provocada per la COVID-19, amb una facturació de 9M€, un 467% més que l’any 2019.

Per fer front a aquesta demanda sobtada, Ametller Origen va invertir durant el 2020 més de 2M€ en la creació de dos hubs de distribució online amb una capacitat de 1.500 comandes a diari de mitjana. “L’e-commerce ha crescut més d’un 400% durant 2020 i ja suposa un 6% de les ventes totals. Volem seguir impulsant aquesta línia de negoci i la clau es troba en oferir un servei personalitzat, adaptant-nos a les franges d’entrega dels nostres clients”, explica Josep Ametller.

La companyia ha tancat l’any amb un total de 2.737 treballadors, el que suposa un increment del 6,2% respecte l’any 2019. Respecte a la satisfacció dels clients, Ametller Origen es desmarca amb un 41%, quan la mitjana del sector de distribució d’alimentació és del 12%