• La I edició del Frescapte ha recaptat un total de 200.000 kg de fruita i verdura, aliments imprescindibles per seguir una dieta completa i saludable. Tot i ser els productes més necessaris perquè són els que aporten més nutrients, són els menys freqüents en les donacions. 
  • Sota l’eslògan “Aquest partit el guanyarem junts! Posa’t la polsera”, s’han venut, durant un mes, un total de 40.000 polseres solidaries a través de les botigues físiques i també a la botiga online ametllerorigen.com. Cada polsera, valorada en 5€, s’ha destinat íntegrament a la compra de 5kg de fruites i verdures en benefici d’una família amb risc de vulnerabilitat. 
  • Les estrelles de la NBA, Marc Gasol i Ricky Rubio, han estat els ambaixadors d’aquesta campanya solidària que també ha comptat amb el suport a través de les xarxes socials d’altres personatges reconeguts com el futbolista Gerard Piqué i la cuinera Ada Parellada.

La primera edició del Frescapte, la iniciativa solidària impulsada per la Creu Roja a Catalunya i Ametller Origen amb l’objectiu recaptar productes frescos per als col·lectius més vulnerables, ha aconseguit un total de 200.000kg de fruita i verdura que es destinaran a famílies amb risc d’exclusió social de manera recurrent per garantir que tenen accés a aquests productes, els menys freqüents en les donacions, que els aporten vitamines i antioxidants necessaris per al bon funcionament del sistema immunitari.

L’entrega d’aquestes productes s’està duent a terme durant els mesos de febrer i març, una de les èpoques més baixes pel que fa al nombre de donacions d’aliments.

“Els aliments frescos són els que més es necessiten, però en canvi són els que menys rebem. Gràcies a la iniciativa del Frescapte d’Ametller Origen, les famílies amb risc de vulnerabilitat estan rebent a les seves llars fruites i verdures, aliments necessaris per garantir una alimentació completa i saludable”, explica el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet.

40.000 polseres solidàries venudes

La iniciativa Frescapte ha consistit en la venta de polseres solidàries a tots els establiments físics d’Ametller Origen i a la botiga online www.ametllerorigen.com. Cada polsera tenia un cost de 5€ que s’han destinat íntegrament a la compra de 5 kg de fruites i verdures.

“Com a companyia referent en productes frescos teníem la necessitat d’unir esforços amb la Creu Roja per assegurar la distribució de fruites i verdures, aliments que haurien de ser un bàsic en la dieta de qualssevol família. Amb l’ajuda de tota la comunitat hem aconseguit recaptar 200.000kg de fruites i verdures per a les famílies més necessitades”, explica el director general, Josep Ametller. “El nostre objectiu és donar continuïtat a aquesta campanya solidària i convertir el Frescapte en una iniciativa anual imprescindible per garantir l’accés a productes frescos”.

A més, Ametller Origen ha fet una aportació extra del 10% de tot el que s’ha aconseguit durant la campanya del Frescapte, el que suposa 20.000 kg més de fruita i verdura fresca.

La campanya solidària amb l’eslògan “Aquest partit el guanyarem junts! Posa’t la polsera” ha estat apadrinada per les estrelles de la NBA, Marc Gasol i Ricky Rubio. Tanmateix, altres personatges reconeguts com el futbolista Gerard Piqué i la cuinera Ada Parellada, s’han sumat a la iniciativa a través de les xarxes socials.

Aquesta iniciativa ha comptat també amb el patrocini de la Fundació Ricky Rubio i l’agència de comunicació Giny.