• La companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat i l’entitat han impulsat la campanya “Quan et cuides, l’Alzheimer fa un pas enrere” amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de seguir uns hàbits de vida saludables per prevenir el risc de patir Alzheimer. 
  • L’import recaptat a través de la venda de nous es destinarà a finançar projectes de recerca del Barcelonaβeta Brain Research Center.

Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, ha impulsat juntament amb la Fundació Pasqual Maragall la campanya “Quan et cuides, l’Alzheimer fa un pas enrere”, una acció solidària amb la qual busquen conscienciar a la població sobre la importància de seguir uns hàbits de vida saludables per ajudar a prevenir l’Alzheimer.

El nostre objectiu és el de promoure uns hàbits de vida més saludables i sostenibles. Amb aquesta col·laboració volem aportar fons per contribuir en la recerca d’aquesta malaltia que, a dia d’avui, encara no té cura, i traslladar a la població que seguint un estil de vida saludable podem prevenir diferents tipus de malalties mentals i cròniques”, ha explicat Josep Ametller, cofundador d’Ametller Origen.  

La iniciativa ha consistit en la donació d’1€ per la venda de cada bossa de nous de 400 g a les 115 botigues físiques i a la botiga online, durant quinze dies i un mes, respectivament. Les nous són un producte ric en Omega-3, uns greixos saludables que tenen un efecte beneficiós en la funció del cervell.

En total, s’han recaptat 9.000€ que es destinaran al centre de recerca de la fundació, el Barcelonaβeta Brain Research Center, per desenvolupar línies de recerca generadores de nou coneixement que permetin el disseny d’estratègies i programes de prevenció.  

“Companyies com Ametller Origen són fonamentals per a la continuïtat dels nostres projectes de recerca, en tant que som una entitat privada i independent. A més, ens ajuden a conscienciar la població sobre la necessitat de disposar de més recursos per a la investigació de l’Alzheimer”, ha detallat Arcadi Navarro, director general de la Fundació Pasqual Maragall.

Paral·lelament, Ametller Origen i la Fundació Pasqual Maragall han ofert una xerrada divulgativa, a càrrec de la Dra. Nina Gramunt, neuropsicòloga i directora tècnica de l’Àrea Social de la Fundació Pasqual Maragall, sobre els factors sobre els quals sí podem actuar per disminuir el risc de patir Alzheimer, com la necessitat de seguir una alimentació saludable, practicar exercici físic, mantenir la ment activa i un bon descans.