• Aquest segell, gestionat per l’IRTA en col·laboració amb Neiker-Tecnalia, garanteix que tota la carn fresca de pollastre, vedella, vedella ecològica, porc, xai, conill i gall dindi de marca Ametller Origen ha estat criada sota els estàndards de benestar animal respecte a alimentació, allotjament, salut física i psicològica i comportament dels animals.

  • Seguint amb el compromís d’Ametller Origen amb el benestar animal, la companyia està treballant per acreditar, en els pròxims mesos, la llet, els ous i els derivats carnis amb aquest segell.

Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, té certificat amb el segell WelfairTM de Benestar Animal el 100% de carn fresca de marca pròpia envasada (pollastre, vedella, vedella ecològica, xai, conill, porc i gall d’indi).

Amb aquesta certificació, la companyia segueix fent camí cap a un món més saludable i sostenible, alhora que dona resposta a les demandes dels consumidors, cada cop més sensibilitzats i conscienciats amb els aliments que mengen, l’origen d’aquests, l’entorn i el medi ambient. En el cas de la carn, saber on ha viscut l’animal i com ha estat la seva cria s’han convertit en factors importants per a uns clients cada cop més exigents i compromesos, que posen en valor altres aspectes més enllà del preu.

“Un dels nostres objectius ha estat sempre oferir un producte de màxima qualitat apostant per la sostenibilitat. Tot i que des dels nostres inicis hem treballat sempre amb ramaders que garanteixen unes bones pràctiques en matèria de benestar animal, amb la certificació WelfairTM donem un pas més en aquest sentit, alhora que oferim un producte més ètic”, ha explicat Josep Ametller, director general i cofundador d’Ametller Origen.

El segell WelfairTM, homologat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) amb col·laboració amb l’Institut Basc de Recerca i Desenvolupament Agrari (NEIKER), garanteix els quatre pilars del benestar dels animals en termes d’alimentació, que avalua que l’animal no hagi patit desnutrició o deshidratació; allotjament, que certifica que l’animal ha tingut llibertat de moviments, confort a la zona de descans i confort tèrmic; salut física i psicològica, que garanteix que l’animal no ha patit dolor, lesions o malalties; i comportament, que l’animal mostra una conducta social positiva o que no tingui por de l’home.

Certificació de la llet, els ous i els elaborats carnis

Tanmateix, la companyia ha adquirit el compromís de certificar, abans de finalitzar el 2021, els elaborats carnis certificables, els ous envasats i la llet. “En aquesta segona fase, estem treballant per poder oferir productes certificats per Welfair de categories com elaborats carnis (botifarres, broquetes o hamburgueses), la llet fresca o els ous envasats, dels quals ja disposem d’un 50% certificat per aquest segell”, detalla la responsable de qualitat de producte envasat d’Ametller Origen, Alba Suàrez.

Aquest compromís s’emmarca amb les accions de millora que Ametller Origen està duent a terme per avançar cap a un món més saludable i sostenible. La companyia va presentar a principis d’aquest any el moviment Fem Camí, una estratègia amb la qual s’ha fixat aconseguir la neutralitat d’emissions de CO2 abans de l’any 2027 –vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats en l’Acord de París- i promoure uns hàbits de vida més saludables per ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat. En aquest sentit, la certificació de la carn envasada amb el segell WelfairTM  és una nova llavor que s’incorpora a les més de 100 accions de millora que Ametller Origen ja ha implementat en l’àmbit de la salut i la sostenibilitat.